Política

Chacón mobilitza el vot del PSC als seus feus històrics

L'encara candidata a liderar el PSOE aterra a Catalunya per donar suport a Javi López en l'últim dia de la campanya electoral

L'exministra reconeix els errors però demana el suport per aturar la dreta

Carme Chacón va aterrar a Catalunya en l'últim tram de la campanya electoral per donar suport explícit al jove i, relativament, desconegut Javi López en la seva lluita per aconseguir un bon resultat a Europa en plena crisi socialista. L'exministra i encara candidata a liderar el PSOE va intentar en un sol dia mobilitzar el vot als feus històrics del PSC a l'àrea metropolitana: des del districte barceloní de Nou Barris fins a Barberà del Vallès passant per Esplugues de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

La seva presència no és gens casual. Chacón, que encara lluita contra Rubalcaba per liderar el PSOE, va ser la cap de llista que millors resultats electorals ha aconseguit mai en la història del PSC. El 2008 va sumar el seu màxim històric en vots, 1,6 milions (45,4%) i 25 escons (igual que el 1982). Demà, només sis anys després, López intentarà evitar el pitjor resultat en la història dels socialistes.

Chacón, després de fer actes a Madrid, Sevilla i el País Valencià, va participar en el míting final de campanya a la Nau Ivanow del barri de Sant Andreu, un altre feu socialista a Barcelona. La dirigent socialista va reconèixer davant la seva gent els errors del PSOE: “No tot ho hem fet bé, no vam veure la crisi a temps, però ara necessitem una altra Europa” per aturar les retallades. “Podeu estar enfadats, i frustrats. Jo seré una inconformista tota la vida. Però que no us enganyin, si voleu canviar les coses, cal anar a votar”, va manifestar. Chacón, repetint el discurs del PSC de campanya, va reiterar que “només hi ha dos vots possibles: el de Juncker, un primer ministre de Luxemburg, un paradís fiscal, o el de Schulz, que vol l'Europa del benestar”. S'oblidava, però, dels altres tres candidats: els Liberals, els Verds i l'Esquerra.

L'aterratge de Chacón, des de Miami, ha estat l'última aportació exterior a la campanya del PSC després del primer ministre francès Manuel Valls, l'expresident espanyol Felipe González o el candidat dels socialistes europeus Martin Schulz. L'objectiu era que els veterans donessin suport al jove candidat socialista Javi López en una campanya en què el PSC ha optat per un perfil poc estrident i ha evitat al màxim entrar en el debat de la consulta sobiranista. Ahir, en la cloenda, no va ser cap excepció.López va carregar novament contra el PP d'Arias Cañete i va demanar concentrar el vot de les esquerres en el PSOE. Amb un discurs amb accent juvenil, va reivindicar que la seva generació haurà de ser “protagonista” de “canvis institucionals al tauler de joc de la política espanyola”, de “decisions de tanta rellevància com les de fa 35 anys”. Ara, segons López, “toquen noves transicions per plantejar coses diferents per a gent diferent”.

LA FRASE

Els joves hem de ser protagonistes de canvis institucionals al tauler de joc de la política espanyola
Javi López
candidat del psc a les europees


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA