Política

El PP demana el vot per dur la concòrdia a Catalunya

Sáenz de Santamaría es vanta de formar part de l'únic partit que treballa per la recuperació econòmica i la convivència

El PP va apel·lar constantment a la identitat i el sentimentalisme en l'últim acte de campanya que es va celebrar ahir a Badalona. Les intervencions també van estar farcides de referències als actes de “violència” verbal de què els populars han estat objecte al llarg de la campanya i que es van intensificar l'últim dia amb les visites, al matí, de l'exministre i candidat europeu, Miguel Arias Cañete, i, al vespre, de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría. La dirigent, que va assistir a l'acte engripada –“d'altres estan malalts i no van als mítings”, hi afegia Camacho en al·lusió al mal d'esquena de Duran–, va reblar el missatge dels populars demanant el vot “per poder allunyar la divisió, afermar la concòrdia i portar la convivència a Catalunya”. Els escarnis a Vilanova i ahir a Badalona –aquest últim va acabar en moments de tensió entre els militants del PP que sortien de l'acte i membres de la PAH que s'esperaven a fora– han servit als conservadors per furgar en el missatge de crispació i barrejar-lo amb acusacions a CiU i ERC de crear divisió en la societat catalana arran del procés sobiranista.

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va retreure a nacionalistes i republicans que siguin “el mateix”. “I aquí l'únic procés que s'ha de fer és el de la recuperació econòmica”, va etzibar. Amb el mateix to s'hi va referir la vicepresidenta, que un cop més es va vantar de les ajudes econòmiques que han sortit de l'Estat per afrontar els pagaments de la Generalitat. I el govern català “és incapaç de treballar per la recuperació”, assenyalava Santamaría, que va tenir paraules molt crítiques per a tots els partits, sobretot per al partit socialista, que considera que “és el pitjor que li ha passat a Espanya en democràcia”.

L'acte el va obrir l'alcalde Badalona, Xavier García Albiol, que va apel·lar també als sentiments dels assistents. “Ningú ens pot exigir que renunciem a ser espanyols”, exclamava davant d'uns 700 militants reunits al pavelló de Llefià. El número dos de la llista, Esteban González Pons, que va renunciar a tancar la campanya a Andalusia per poder ser a Badalona, va anar directament contra el procés d'independència. “Nosaltres no us veurem mai com a estrangers, sempre com a germans”, hi afegia.

LA FRASE

Tots, els nascuts aquí o a fora, heu fet gran Catalunya, és un mèrit que no us poden treure
Soraya S. de Santamaría
vicepresidenta del govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona