Política

crònica

L'amiga d'en Comín

L'exdiputat fa una incursió a l'última pel·lícula de la directora Passola

Davant d'un teló de fons de color vermell i amb americana i ulleres fent joc, la productora Isona Passola va sortir a l'escenari del Born per explicar com veu l'endemà del procés sobiranista català, que, no en va, també és el títol de la pel·lícula que a hores d'ara li ocupa el temps. Entre els convidats hi ha l'exsocialista i exdiputat Toni Comín, a qui la directora de cinema coneix de fa anys –la seva família era veïna dels cosins del polític– i amb qui ha reprès la relació, gairebé familiar, arran de coincidir en el consell assessor de la Fundació Catalunya Europa. El retrobament ha esta més intens amb la incursió de Comín en l'ultim treball de Passola. “Ara la gent parla clar i sense por, dóna més la cara”, va assegurar la també guionista, que es va fer seu el missatge per citar fins a tres vegades les reflexions que li havia fet arribar Comín sobre la necessària implantació de la socialdemocràcia en aquest país nou en què es vol convertir Catalunya. A taula, alguns comensals es van afanyar a aixecar el cap per veure el tan mencionat Comín, però al primer cop d'ull van topar amb un vell conegut liberal europeu. “Oh mira! també hi és Ramon Tremosa”, assenyalaven sorpresos.

De vermell, com el teló de fons que resguarda els convidats al Moment Zero del tràfec de visitants als jaciments del 1714, Passola va alertar de “perdigons a les ales del procés”: és “la corrupció”, va advertir la directora. “Cal fer net”, hi va afegir, abans de poder escriure un guió que “fins ara no hem tingut oportunitat de fer tan bé”. “Què ha de sortir en el guió?”, va preguntar un comensal. Passola, alt i clar, i cenyint-se l'americana vermella va dir que això ho hauran de decidir els ciutadans amb l'ajut dels polítics. “Com Tremosa“, hi va afegir un convidat. “Sí, o com Comín, que també és aquí”, hi va afegir Passola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona