Política

Felip treballarà per una “Espanya unida i diversa” i “amb una història mil·lenària”

Fa el seu primer discurs després de l'abdicació de Joan Carles I

El futur monarca reitera el seu afany de dedicar les seves forces “a la tasca apassionant de seguir servint els espanyols”

El Príncep d'Astúries, Felip de Borbó, ha pronunciat aquest dimecres en motiu del lliurament del Premi Príncep de Viana el seu primer discurs després de l'anunci d'abdicació del Rei Joan Carles. L'hereu a la Corona, que ha expressat el seu respecte pel tràmit a les Corts en què s'ha d'aprovar la llei de successió, ha volgut reiterar el seu “afany i convicció” de “dedicar totes les seves forces, amb esperança i il·lusió, a la tasca apassionant de seguir servint els espanyols, a la nostra estimada Espanya”. El Príncep ha definit precisament Espanya com “una nació, una comunitat social i política, unida, diversa, que enfonsa les seves arrels en una història mil·lenària”.

Felip, que ha presidit a Pamplona el lliurament del XXV Premi Príncep de Viana de la Cultura 2014 a l'historiador Tarsicio de Azcona, ha assistit a l'acte acompanyat de la futura reina Letícia, com ha fet tradicionalment en els últims anys. A l'acte, que ha tingut lloc al Monestir de Leyre, hi han participat la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina, a més dels premiats dels anys anteriors, entre altres.

El futur rei, que ha estat aplaudit llargament abans de pronunciar el seu discurs, ha dedicat gran part del seu parlament al premi, a glossar la figura del guardonat i a destacar els valors de la cultura, però ha volgut dedicar unes breus paraules a la que serà la seva tasca a partir del dia 18 de juny, quan previsiblement serà proclamat com a nou monarca espanyol, cap d'Estat i cap suprem de les forces armades.

Per aquest motiu, i després de demanar el permís del guardonat, ha recordat que aquesta primera compareixença té “una significació especial” després que el passat dilluns el seu pare anunciés la seva decisió d'abdicar la Corona d'Espanya i posar punt i final al seu regnat. “Les circumstàncies porten a que les meves primeres paraules siguin a aquesta volguda terra de Navarra, un dels solars originals de la nostra pàtria espanyola”.

Destaca el valor de la unitat

Ja a les acaballes del discurs, Felip de Borbó ha fet una breu reflexió sobre la situació política, econòmica i social de l'Estat i ha apuntat que en períodes de dificultats com l'actual, “l'experiència de temps passats plasmada a la història ens ensenya que només unint els nostres afanys, anteposant el bé comú als interessos particulars i impulsant la iniciativa, la investigació i la creativitat de cada persona aconseguirem avançar cap a escenaris millors”.

“Aquest és l'ànim que tots -responsables institucionals, agents socials i econòmics, entitats i ciutadans- volem tenir per afrontar amb decisió el futur i ampliar el camp d'esperança que s'obre davant de nosaltres”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona