Política

Herrera reitera a Mas que ICV-EUiA no acceptarà que unes eleccions substitueixin la consulta

El líder ecosocialista reclama al president de la Generalitat una estratègia internacional més activa per guanyar el dret a decidir

Joan Herrera marca distància amb CiU: “No estem en les mateixes coordenades”

El president i el portaveu adjunt del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera i Joan Mena, han comunicat al president de la Generalitat, Artur Mas, que no acceptaran unes eleccions com a mètode per a substituir la consulta. Des del primer moment, els ecosocialistes han defensat la necessitat de fer una consulta amb plenes garanties democràtiques i aquesta és precisament l'opinió que han transmès aquest dijous al president de la Generalitat en la reunió que han mantingut a la tarda al Parlament. Per fer-la possible, Herrera ha reclamat a Mas que intensifiqui els contactes en l'àmbit estatal -més enllà del govern espanyol-, europeu i internacional per sumar suports al dret a decidir.

“La consulta la guanyarem a les eleccions al Parlament a les eleccions municipals i també a les generals. No hem de deixar de donar cap de les batalles”, ha opinat el coordinador nacional d'ICV. Segons Herrera, el repte no és “dialogar” amb la majoria absoluta del PP sinó “derrotar al PP” que, per als ecosocialistes, és el principal obstacle perquè els catalans puguin exercir el seu dret a decidir.

Al costat d'Herrera, Joan Mena ha demanat al Govern que no només parli amb el president espanyol, Mariano Rajoy, i busqui altres interlocutors a l'Estat (IU, PSOE, Podemos), a Europa i al món. “La correlació de forces a Catalunya a favor de la consulta és transversal i amplíssima, però cal una estratègia estatal, europea i internacional més activa”, ha insistit Herrera.

Com ja havien dit en públic, els ecosocialistes han traslladat en privat a Mas la seva negativa a convertir unes eleccions al Parlament en unes eleccions plebiscitàries. “Les eleccions poden servir per guanyar justícia i equitat, lluitar contra la corrupció i per guanyar la consulta, però en cap cas poden ser el marc on podem dilucidar les relacions amb l'Estat”, ha subratllat Herrera en l'atenció als mitjans posterior a la reunió. El líder ecosocialista no ha aclarit, però, si ICV-EUiA és partidari o no d'un avançament electoral.

Tot i que ha reconegut que després del 9-N es poden obrir “espais d'unitat”, Herrera ha marcat distància respecte a CiU. “No estem en les mateixes coordenades”, ha ressaltat en referència a la distància ideològica entre les dues formacions. “Sabem que no defensem les mateixes polítiques d'igualtat social”, ha indicat.

De fet, el líder ecosocialista ha explicat que un dels seus objectius és precisament “derrotar” les polítiques de la federació nacionalista i, per extensió, a la pròpia federació nacionalista i construir un govern progressista a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona