Política

Ros defensa la legalitat de les retribucions cobrades de La Caixa durant 9 anys

Respon a la CUP que estan declarades i eren compatibles amb ser alcalde de Lleida

La Paeria aprova publicar els béns i activitats de tots els regidors

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va voler respondre ahir a les crítiques de la CUP i el col·lectiu independentista Ocell Negre per les retribucions cobrades durant anys com a membre i secretari de la comissió de control de La Caixa. Ros va defensar la legalitat d'aquests ingressos, va afirmar que sempre els ha declarat i que eren compatibles amb les funcions d'alcalde, ja que havia estat escollit per l'entitat financera justament per ser paer en cap i en representació dels municipis.

L'alcalde va sorprendre la resta de regidors quan, en acabar el ple, va anunciar que prenia la paraula per respondre a la CUP i va detallar que del 2004 al 2012 havia cobrat un total de 121.772,18 euros de La Caixa en retribucions fixades per l'entitat i aprovades pel Banc d'Espanya. Aquesta xifra suposa uns ingressos mensuals de 1.127,52 euros i va concretar que havia participat en 88 reunions.

També va reconèixer haver-se desplaçat sovint a les reunions de Barcelona amb cotxe oficial, però perquè aprofitava per fer altres gestions com a alcalde.

No obstant això, va voler aprofitar els dubtes ètics que han generat aquestes retribucions per defensar l'entitat financera i per justificar que la seva excel·lent relació amb La Caixa hauria afavorit que l'Obra Social hagués invertit 7,27 milions d'euros a Lleida en programes i activitats durant aquests nou anys com a membre de la comissió de control.

Àngel Ros va voler aclarir aquests ingressos el dia del ple en què també es va aprovar per unanimitat publicar a la web de la Paeria les declaracions dels béns patrimonials i d'activitats de tots els membres de la corporació.

L'acord és fruit de la polèmica generada pel regidor i candidat de CiU, Toni Postius, que va reclamar conèixer els comptes de l'alcalde per transparència després de fer pública la seva declaració de la renda i les seves nòmines.

D'altra banda, el plenari va aprovar amb els vots del PSC i CiU una moció de rebuig a la querella contra Artur Mas i dues conselleres, i en què es felicita els lleidatans per la participació en el 9-N, però va decaure l'autoinculpació per l'abstenció dels socialistes, amb dos vots en contra d'edils del PSC i pels 6 del PP.

50.000 euros contra la pobresa energètica

El plenari va aprovar amb els vots favorables de CiU i el PSC una moció contra la suspensió del decret de la Generalitat per evitar la pobresa energètica. La regidora de Serveis Personals, Montse Mínguez, va revelar que aquest any s'han gastat 50.000 euros en ajuts per ajudar famílies a pagar els rebuts de la llum o el gas, un 33% més que l'any passat. També es va aprovar preservar l'aeròdrom a la timoneda d'Alfés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona