Més d'un centenar de mossos vetllaran per la seguretat demà a Arenys de Munt

Encerclaran els falangistes per evitar aldarulls i faran controls preventius i escorcolls als accessos al poble

Un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevolarà des de primera hora del matí tot el terme municipal d'Arenys de Munt per donar suport logístic a les unitats que hi haurà desplegades a la població i que superaran de molt el centenar d'agents. La majoria seran mossos de l'àrea regional de recursos operatius (Arro) i antiavalots de la brigada mòbil (Brimo), que s'hi desplaçaran amb més d'una trentena de furgonetes blindades. El principal objectiu dels Mossos és evitar que els nombrosos col·lectius independentistes que es preveu que es congregaran a Arenys de Munt per donar suport a la consulta sobiranista puguin enfrontar-se amb els militants de la Falange que també s'hi han citat per reclamar la unitat d'Espanya. Els falangistes estaran en tot moment encapsulats rere un cordó policial, i tan bon punt la concentració ultradretana s'acabi els Mossos els escortaran fins a la sortida del poble per assegurar-se que no s'enfrontaran a la gent que anirà a votar o amb els militants independentistes. També es faran controls als principals accessos de la població i s'escorcollaran els vehicles sospitosos i es comissaran els objectes que podrien ser utilitzats com a arma. El dispositiu s'ha dissenyat en col·laboració amb els organitzadors de la consulta, que també han garantit un cordó de seguretat format per una setantena de voluntaris que se situarà entre els agents dels Mossos i els independentistes.

Censura d'eurodiputats al permís a la Falange

ACN

La manifestació de la Falange contra la consulta d'Arenys de Munt ha arribat fins al Parlament Europeu. Eurodiputats alemanys i italians dels principals grups polítics han reclamat que la prohibició de la simbologia nazi i feixista s'estengui a l'Estat espanyol, i han criticat que la justícia autoritzi la protesta de la Falange. Aquesta simbologia «reivindica un sistema totalitari brutal i inhumà que ha mort milers d'europeus; cal prohibir-la arreu», exigeix el vicepresident dels populars, Manfred Weber. «No em puc creure que l'Espanya democràtica d'avui permeti una manifestació com aquesta», lamenta el verd Michael Cramer. L'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras ha promogut un manifest de suport a la consulta d'Arenys de Munt que ha rebut el suport de sis eurodiputats del seu grup parlamentari.

De la Vega titlla la consulta d'«irresponsable»

AGÈNCIES

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va tornar a atiar el foc ahir qualificant d'«irresponsables» els organitzadors de la consulta popular d'Arenys de Munt. Ho va dir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on va insistir que per a l'executiu de Rodríguez Zapatero ni el dret a l'autodeterminació ni la independència tenen cabuda en la Constitució. «Atiar la celebració d'aquest tipus de referèndums no és gaire responsable, més aviat irresponsable», va dir la vicepresidenta espanyola llegint una resposta que duia preparada. Si amb això no n'hi havia prou, De la Vega va avalar la decisió del jutge que ha autoritzat la concentració falangista coincidint amb la consulta, i per postres va afegir-hi que el fet que l'advocat de l'Estat que va presentar el recurs sigui un exfalangista s'emmarca en la «normalitat democràtica». De la Vega va acabar la intervenció d'ahir fent una crida a la serenitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona