Política

ERC assegura que els independents no seran un “escull” per a un acord amb Artur Mas

Els republicans proposen una trobada amb Mas, ANC, Òmnium i AMI per polir la fórmula electoral

Marta Rovira proposa que el president confeccioni la llista primer, però no renuncia que ERC incorpori després “gent del seu entorn”

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que les personalitats independents no seran un “escull” per segellar un acord amb CiU sobre com concórrer a unes eleccions plebiscitàries. En una entrevista a Catalunya Informació, Rovira ha augurat que es posaran d'acord -no vol “competir” sinó “cooperar”- i ha afirmat que els republicans s'han oblidat de la seva proposta inicial: assumeixen que la llista transversal d'Artur Mas inclogui els independents. Ara bé, un cop l'hagi confeccionat, els republicans afegiran noms de “l'entorn” d'ERC a la seva candidatura, ha afegit. Per tal de desencallar-ho, els republicans volen per aquest cap de setmana una trobada amb Mas, ANC, Òmnium i AMI.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha explica que per als republicans no seran cap “escull” les personalitats independents que integrin la llista transversal que proposa el president Mas per a unes possibles eleccions plebiscitàries. En qualsevol cas, i després de l'estira i arronsa dels darrers dies entre ERC i el Govern, els republicans insisteixen que un cop el president hagi confeccionat la seva llista, ERC farà la seva proposta amb “persones vinculades a ERC, de l'entorn d'ERC, és el compromís que assumim acceptant aquesta proposta”, ha explicat.

La dirigent republicana insisteix que calen eleccions el més aviat possible i que en clau de plebiscitàries s'han de fer per tal que guanyi, diu, la independència. Un cop Mas plantegi els seus noms, si queden “referents socialdemòcrates independentistes” que es vulguin incorporar a ERC -“o a la CUP”- els obriran les portes perquè s'ha “d'aprofitar el talent [...] que pugui atraure vots”. “No podem deixar de perdre ni un sol vot”, ha insistit Rovira. En aquest sentit, ha repetit en més d'una ocasió que no faran dels noms independents per tancar les candidatures un “escull” per segellar l'acord amb CiU. No volen, ha dit, entrar a competir sinó a “cooperar”.

Per tot plegat, Rovira ha explicat que han demanat al president que la reunió que suggeria es faci ja aquest cap de setmana. La intenció és que hi hagi acord el més aviat possible, tenint en compte que dimarts el president té previst fer balanç públicament. La reunió -Mas va plantejar a Junqueras convocar-la “la setmana vinent”- s'hauria de celebrar aquest mateix cap de setmana. El govern ha anunciat que Mas assistirà aquest diumenge a la manifestació a París en condemna als atemptats terroristes d'aquest setmana a França.

Rovira veu la reunió -hi haurien d'assistir Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal- com a important per tal de desencallar la fórmula electoral per concórrer a les eleccions. “Per nosaltres no hi ha cap problema” per fer-ho en llistes separades amb Mas encapçalant la transversal amb independents i ERC amb gent del seu “entorn”. De fet, Rovira ha assegurat que ja s'han oblidat de la proposta inicial de Junqueras -aliança paraigües- i s'ha confessat “cansada” del debat sobre les llistes. “Volem acord i pot ser-hi” per deixar enrere el 'com' i començar a parlar del 'què': obtenir un mandat cap a la independència “abans de les municipals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona