Política

Dotze entitats municipalistes signen un compromís al servei classes populars

Les candidatures locals de la CUP i col·lectius del Vallès, el Baix Llobregat i Mallorca firmen un document que consensua eixos programàtics i principis d'acció política

Dotze entitats d'àmbit municipal de Barcelona i Mallorca, entre les quals la CUP, han subscrit aquest diumenge el Compromís per un municipalisme al servei de les classes populars, en el que es recullen principis bàsics d'acció política.

El Compromís ha estat presentat en roda de premsa a Barcelona, en el marc de la Conferència Municipalista de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP), que s'ha celebrat al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart del barri de les Corts, en la que han participat unes 400 persones.

Els signants del Compromís són les CUP; l'Alternativa d'Esquerres de Cornellà; Gent de Gramenet (Santa Coloma de Gramenet), Col·lectiu Obrer i Popular de Ripollet; Alternativa d'Esquerres per Badia del Vallès; Compromís per Cerdanyola; l'Altraveu de Castellar del Vallès; Esquerra Alternativa de Barberà del Vallès, i l'Alternativa Ciutadana de Rubí, tots a la província de Barcelona.

També han subscrit el document el Col.lectiu Albaïna de Sòller, l'Assemblea Popular de Porreres i el Moviment Alcudienc (Alcúdia), de Mallorca.

Aquesta declaració recull diversos eixos programàtics, principis bàsics d'acció política i la voluntat d'habilitar un espai permanent de debat i generació d'iniciatives en la lluita municipal.

Sobre els eixos programàtics compartits, principis d'acció política i la creació d'un espai permanent de debat i generació d'idees, proposen quatres grans aspectes: celebració anual de la conferència del municipalisme rupturista, organització de sessions de debat sobres aspectes rellevants del municipalisme , cooperació i suport mutu a l'hora de desenvolupar iniciatives i eines municipalistes transformadores i impulsar l'assemblea municipalista dels Països Catalans.

En eixos programàtics per “posar les institucions al serveis dels interessos de les classes populars”, proposen: poder popular i democràcia directa; lluita contra l'atur i la precarietat, i suport a l'economia social; mesures d'urgència contra la pobresa (alimentació, habitatge, energia); municipalització i recuperació dels serveis públics privatitzats; tolerància zero a la corrupció; compromís amb la ruptura democràtica per la independència i treballar pel foment del marc nacional dels Països Catalans.

En clau de principis bàsics han consensuat mesures que ja inclouen individualment els signants: limitació de les legislatures a què es pot presentar un regidor; limitació de sous dels regidors; democràcia directa i transparència; estreta col·laboració amb les lluites socials; no sol·licitar cap crèdit bancari i publicació dels comptes; evitar la duplicitat en els càrrecs; municipalisme arrelat al territori que porti el poder de decisió al poble; assemblearisme com a mecanisme de presa de decisions; i sotmetre les decisions polítiques importants dels consistoris a referèndums vinculants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona