Política

Refer el País?

L'ESTORA

Valencians pel Canvi hem tret un llibret destinat a servir de base de debat o de comentaris que porta com títol “Industria, Turisme,Ocupació, Ciutats, anàlisi i propostes més enllà de la crisi”. El títol ja ho diu tot.

Es tracta d'oferir “diagnòstics i propostes que permeten “situar aquest dolorit, i indignat País en un camí de creixement fonamentat sobre bases més solides que les que ens han conduit a la irrellevància, al descrèdit, a la invisibilitat, a la manca d'autoestima, a la recessió i a un augment desconegut de la desigualtat i de les fractures socials” (de la presentació de Joan Romero). El textos son curts, sense ànims de dogmes, oberts a la discussió que contenen observacions, dades, i anàlisi, vistos per un ventall d'experts de diverses comarques del nostre territori.

Cal fer ús d'aquesta aportació, generant debats, tot i esperant el moment en què els responsables polítics traguen conclusions, tenim uns materials, son elements per tal de crear uns models alternatius als de la dreta, possibles i superadors del model que ens ha portat a la desfeta, a la bombolla immobiliària, i a allò que ens deixa aquest PP corrupte i depredador. En aquest punt, però, tindria quelcom a afegir.

El mateix Romero, a la presentació planteja la següent afirmació: “a partir de 1994 els governs conservadors van decidir impulsar un model de creixement diferent que finalment s' ha revelat tan desequilibrat com insostenible. Es va apostar per un model de creixement en el qual el sector immobiliari i el desenvolupament de grans esdeveniments van ocupar un lloc molt destacat. Fins i tot al preu de desatendre sectors econòmics bàsics...”. Doncs jo matisaria, si es cert que el PP ha optat pel creixement immobiliari aprofundint en la no sostenibilitat be, podem afirmar que el model anterior al 94 era totalment diferent?

Jo em vaig manifestar amb com molts valencians contra com s' ha havia desmantellat la siderúrgia a Sagunt pel govern de Lerma, igualment, vaig estar en contra de la figura de “l'agent urbanitzador privat” introduïda pel mateix govern, la qual va permetre ocupar terres i deixant-les en mans de l'especulació. Al meu modest parer, hi ha diferències entre abans i després del 94, alhora, alguns elements generats a l' etapa del govern Lerma van ser aprofitats pel PP. Deguem, doncs, recuperar capacitats, això comportarà igualment revisar errors anteriors en matèria de model de creixement econòmic, ja que com hem experimentat el creixement deu ser limitat i sostingut.

Com he comentat, tenim eines de debat, ja en vespres electorals, volem pensar sobre com refer el País, sense dogmatismes ni apriorismes, des de la col·laboració o l'entesa, però sobre unes bases noves de sostenibilitat i equilibri social , tot amb l'objectiu de refer un país de ciutadans lliures i més iguals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona