Política

Es munten unes primàries per a dirimir un conflicte polític a Albuixech

Familiars de l'Alcalde socialista, una vintena de treballadors de l'Ajuntament i el germà d'un regidor del PP de la ciutat de València, entre altres, votaran a Albuixech en les Primàries de Compromís

A Albuixech, les Primàries de Compromís es preveuen polèmiques i se celebraran desvirtuades pel conflicte intern que, des de fa mesos, tenalla l'organització política valencianista en aquesta localitat de l'Horta Nord.

Més de 350 persones estan inscrites en el cens per a participar en les Primàries de Compromís, mentre que en altres localitats de la rodalia el nombre de persones inscrites és sensiblement inferior. Així, a Massalfassar hi ha 29 persones inscrites; a Foios, vora 60; a Museros, 85; i a Massamagrell, 135.

Fonts del col·lectiu local assenyalen que “la incapacitat de l'organització per a solucionar un conflicte que s'arrossega des de fa cinc mesos, ens ha abocat a celebrar unes Primàries que desvirtuen el sentit per al qual van estar convocades: la transparència i la participació democràtica. Unes Primàries no serveixen per a solucionar un conflicte, sinó per a mobilitzar la ciutadania entorn d'un projecte col·lectiu: no per a dividir, sinó per a unir”.

Es dóna el cas, assenyalen les mateixes fonts, “que ciutadanes i ciutadans de tarannà progressista, que públicament han expressat el seu suport a Compromís, o no s'han inscrit o s'abstindran en la votació”.

La majoria del col·lectiu ha firmat un escrit d'impugnació del cens per a recusar vora 40 persones, ja que s'entén que la inscripció de les mateixes en el cens vulnera el principi bàsic de compartir els valors de la coalició valencianista i d'esquerres.

A més a més, una vintena de treballadors de l'Ajuntament d'Albuixech, a banda d'uns quants familiars dels mateixos, s'han inscrit en el cens de Primàries, en el que se sospita que és una acció promoguda i orquestrada des del mateix Ajuntament, ja que un dels candidats a les Primàries locals, Josep Bort, és regidor i Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament d'Albuixech i manté un pacte de govern amb l'alcalde del PSOE, pacte que està en el rerefons del conflicte intern de Compromís a Albuixech.

També s'hi troba inscrit el germà d'un regidor del PP de la ciutat de València, fill d'Albuixech, de pública i reconeguda ideologia conservadora.

Per tot això, des del col·lectiu entenem que s'està desvirtuant un procés que hauria de ser modèlic i que acabarà causant el desprestigi de la formació i esperem que no cause cap perjudici a les persones que s'hi ha vist involucrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona