Amposta es pot convertir en la primera ciutat del Camp i l'Ebre que dóna suport a una consulta d'independència

ERC acordarà demà el sentit de la moció i l'alcalde Ferré, de CiU, l'avalarà, si se cedeix la iniciativa a les entitats

Amposta podria ser la primera ciutat de la demarcació que contribuís a estendre la iniciativa de les consultes. Tot i que el grup municipal d'ERC encara no ha presentat la moció, ja que ha de decidir en una reunió que se celebrarà demà quin serà el seu contingut, la portaveu municipal, Marta Cid, va assegurar que la seua intenció és presentar-la en base el que es va concretar ahir a Santpedor [Més informació, a Política]. La intenció del grup municipal és presentar el text promogut per la plataforma Decidim.cat, tal com es farà en altres municipis catalans, tot i que no tenen coneixement de cap entitat ampostina que vulgui promoure la consulta. «Considerem que, primer, l'Ajuntament ha de mostrar el seu suport i la seua cobertura i disposició a la iniciativa, i potser llavors sorgirà l'interès de les entitats, perquè ara ja hi ha interès de persones a títol individual», va afirmar Cid. «Presentarem un text que estigui dins dels paràmetres perquè CiU hi doni suport», va conciliar Cid, que també aventura que dins del PSC «hi pot haver vots particulars». L'alcalde, Manel Ferrer, va manifestar al seu torn la voluntat de l'equip de govern convergent d'avalar qualsevol iniciativa de les entitats cíviques, però va matisar la moció ha de «fer explícit» que la posició de l'Ajuntament no és agafar el timó sinó «donar suport a la iniciativa d'una entitat». Per tant, l'entesa sembla factible.

Quatre casos més

La direcció nacional del partit republicà, a més a més, va revelar ahir que en quatre municipis més de la demarcació hi ha el terreny adobat perquè les mocions prosperin. A l'Arboç, on governen CiU i ERC, els dos partits són suficients per aprovar la moció: tenen sis regidors enfront dels cinc del PSC. Tot i això, Joan Plana, primer tinent d'alcalde i portaveu de CiU, reconeixia que no tenen constància que cap organització de l'Arboç hagi començat a treballar per organitzar la consulta.

A Almoster, l'alcalde republicà, Àngel Xifré, va explicar ahir que estan negociant amb els diferents grups municipals, per temptejar el suport que tindria la moció d'ERC, que governa amb CiU. Al marge dels sis regidors nacionalistes (4 d'ERC i 2 de CiU), n'hi ha dos de la FIC i un del PSC. Els altres dos municipis on ERC confia a tirar endavant la moció són Montblanc, on les intencions de l'alcalde ja eren conegudes, i Xerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona