Política

Dos contra López

Ullà · La fe en el projecte de Xavier Díaz (CiU) i la transversalitat de l'oferta de Josep Vila (VCU), alternatives al sòlid batlle del PSC, que domina els comicis locals amb creixent fermesa

Ullà és un dels molts exemples de municipis catalans en què no té res a veure la tendència política dels votants en eleccions supralocals amb el comportament col·lectiu d'aquests mateixos votants en els comicis locals. No costa gaire descobrir que Ullà és un feu nacionalista, no s'ha de tirar enrere gaires anys, ni gaires convocatòries electorals. En les eleccions al Parlament Europeu del maig passat, entre CiU i ERC van acumular el 68% dels vots (96 vots cada partit), mentre que el PSC en va recollir únicament un 10% (29). Si bé les eleccions europees sovint tenen poc interès per als votants i els resultat sempre es presenten com a poc extrapolables, no són gaire diferents –globalment– els resultats de les eleccions al Parlament del 2012. En aquella ocasió CiU va obtenir el 45% dels vots (174); ERC, el 14,5% (55), i el PSC, un altre cop el 10% (41).

A les municipals, però, és una altra cosa. El 2011 la llista del PSC encapçalada per Josep López (set cops s'ha presentat i des del 2003 és alcalde) va obtenir 214 vots (set regidors), mentre que CiU en va aconseguir 70 (dos). El 2007 López ja s'havia fet fort. Amb 236 vots havia obtingut sis regidors i consolidava l'alcaldia que tenia des del 2003, quan amb 270 vots va superar ICV-EPM.

CiU ara tornarà a presentar batalla amb l'objectiu de minar la fermesa de López. Per fer-ho estrena candidat. Es tracta de Xavier Díaz, un militant històric de Convergència que, tancada l'etapa laboral, ha decidit que vol treballar pel bé comunitari. Ha tingut el suport de la cúpula convergent, que l'ha proclamat candidat i que ha deixat sense continuïtat el darrer cap de llista, Josep Vila, que ara ha optat per fer una llista independent, a través de la fórmula de l'agrupació d'electors. Vila encapçalarà la llista Veïns Compromesos amb Ullà (VCU). Josep López tornarà a ser l'alcaldable del PSC. Afronta el seu setè mandat. Optarà per la continuïtat de bona part de la llista, segons assegura, amb alguna fuga que compta que veurà a alguna altra candidatura.

Josep López
PSC.
52 anys. Gestor i agent d'assegurances. Alcalde d'Ullà des del 2003. Aquest serà el seu setè mandat.
Xavier Díaz
CiU.
65 anys. Empresari jubilat. Militant de Convergència Democràtica des de l'any 1977.
Josep Vila
VCU.
57 anys. Pintor de professió. Es presenta a les eleccions per segon cop. Regidor per CiU des del 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona