Política

Els candidats socialistes implicats reivindiquen les comarques centrals

També han subratllat altres demandes històriques d'aquests territoris i la seua promoció turística i econòmica

Els candidats socialistes a les alcaldies de Gandia, Alcoi, Ontinyent i Xàtiva, Diana Morant, Toni Francés, Jorge Rodríguez i Roger Cerdà, respectivament, s'han reunit als seus respectius municipis —començant a l'emblèmatic Pati d'Armes del Palau Ducal de Gandia— per a presentar un projecte en comú per tal de donar-li un nou impuls a les Comarques Centrals Valencianes.

La candidata a l'alcaldia dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, ha assenyalat que és més necessari que mai encetar noves fórmules de col·laboració directa entre capitals de les Comarques Valencianes i treballar junts en la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Per la seua banda, l'alcalde d'Alcoi i candidat a l'alcaldia de la capital de l'Alcoià, Toni Francés, ha incidit que en esta aliança també es vol sumar als agents econòmics i socials. Per tant, es proposa la creació d'un Consell Econòmic i Social de caràcter supramunicipal, així com el disseny d'un Pla per a la Indústria i la Innovació.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha comentat que “cada vegada és més necessària la cooperació entre municipis que comparteixen unes realitats comunes”. D'ahí que es proposa la creació d'un Fòrum anual de les universitats públiques implantades a les Comarques Centrals per tal de compartir experiències; mecanismes de col·laboració entre la Càtedra Smart City de la Universitat Politècnica de València (UPV) a Alcoi, la Càtedra de la Innovació i la Internacionalització de les Universitats de València i Alacant a Ontinyent, i la Càtedra d'Innovació de la UPV a Gandia, o la creació de la Xarxa d'Innovació —amb la integració de les quatre ciutats a la plataforma de Coworking internacional ficada en marxa per Alcoi i Ontinyent, i la recerca de finançament de la Unió Europea per a projectes innovadors—.

Per últim, el candidat socialista a l'alcaldia d'Ontiyent ha apuntat que es primordial la cooperació en matèria turística i cultural.

El candidat del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Xàtiva, Roger Cerdà, ha destacat que “esta aliança planteja un nou temps i una nova manera de treballar entre les Administracions, sent també una aliança reivindicativa”. Cerdà ha enumerat una sèrie de reivindicacions prioritàries en infraestructures, com l'acabament de l'autovia CV-60 L'Olleria-Gandia, la modernització de la línia fèrria Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, la construcció del tren Gandia-Dénia o l'augment del número diari de trens entre Xàtiva i Madrid/Barcelona, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona