Política

Un poble tranquil

sant julià del llor i bonmatí · Ha estat un mandat en què, sense fer grans obres, l'equip de govern ha apostat per reduir l'endeutament, que ha passat del 75% al 32,87%

Un municipi tranquil. Aquesta seria una bona manera de definir Sant Julià del Llor i Bonmatí. Si ens centrem en el pla polític, poca cosa més enllà del debat polític i les diferències normals, però sense cap tipus de crispació.

Aquest mandat que és a punt de finalitzar es va estrenar amb un equip nou, Grup d'Independents de Sant Julià-Bonmatí (Gisjb), que va aconseguir l'alcaldia el 2011, assolint cinc regidors després d'anys de govern de CiU, formació que es va quedar amb quatre. En aquest escenari, i a les portes de les eleccions, Martí García repeteix com a cap de llista pel Gisjb i CiU renova candidat en la figura d'Eli Borràs, si bé ha estat a l'oposició.

Ha estat un mandat en el qual s'ha anat per feina. Un dels objectius que s'ha posat sobre la taula aquests quatre anys ha estat rebaixar l'endeutament municipal; si bé estava situat en el 75% –el màxim marcat per llei– s'ha fet una política de contenció que, amb dades del 2014 –l'actual exercici encara no està tancat– s'ha rebaixat al 32,87%. No ha estat un mandat en què hagin imperat les grans inversions, però sí que hi ha un tema pendent: la segona fase del tancament de la pista esportiva. Aquest projecte només té executat el cobriment, i ara amb una subvenció del Puosc es preveu fer-lo properament. Aquest és, ara per ara, el gran projecte que té el municipi sobre la taula.

Amb la prioritat de contenció de despesa com a objectiu clar, s'ha optat per reforçar el dia a dia amb accions que, si bé no comporten una quantitat important, han representat una millora significativa per als dos nuclis. Un tema ha estat reforçar la millora en el sanejament, sobretot perquè el mateix ajuntament és qui s'encarrega del servei. També s'ha invertit en el control, a través de l'automatització, de la cloració de l'aigua i s'ha renovat la senyalització.

Un tema que preocupava el govern eren els comptadors d'electricitat, molts dels quals eren els mateixos que es van instal·lar fa més de 50 anys. Per això s'han anat canviat aquells que tenien més de 10 anys. També, i en el marc de reduir despeses, s'ha fet una aposta per reduir el consum de l'enllumenat, que, en alguns sectors ha estat del 40%.

Martí Garcia
Gisjlb.
Aquesta formació va treure de l'alcaldia CiU que havia governat durant anys. Ara es valorarà el seu primer mandat.
Èlia Borràs
CIU.
Té experiència a l'Ajuntament com a regidora a l'oposició. Ara té el repte de recuperar aquest municipi per a Convergència i Unió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona