Política

De llista única a quatre

palau-saverdera · L'alcalde, Narcís Deusedas, tindrà el 24 de maig tres contrincants després que el 2011 CiU va ser l'única llista. El futur del Sun Village continua pendent

Deusedas tindrà contrincants aquest cop, després que en les eleccions de 2011 l'actual alcalde de Palau-saverdera es quedés sol amb la seva llista, la de CiU, com a única opció per als veïns del municipi altempordanès. De fet, Deusedas ha passat aquests quatre anys sense oposició i abans de les eleccions ja sabia que seria l'alcalde novament. Fa tres dècades que és a l'Ajuntament.

En aquesta ocasió, però, no l'han volgut deixar sol i Deusedas haurà de mesurar les forces amb la resta de candidatures, tenint en compte la inèrcia que ERC pot portar per la qüestió sobiranista i el fet que hagi aparegut una llista independent, no vinculada a cap partit polític.

Amb ja les candidatures oficials publicades, són quatre les llistes que s'han presentat al municipi. Deusedas amb CiU s'enfrontarà amb Isabel M. Cortada, que encapçala una candidatura feta per ERC i MES, Gent de Palau-AM. Aquesta opció feia setmanes que s'estava preparant i s'havia fet pública la intenció d'aquest equip de presentar-se a les eleccions municipals. Més en secret ho ha portat la llista independent Alternativa per a Tothom, que encapçala Miquel Serra. També el PP hi presenta candidat: Manuel González.

El mandat que ve a Palau-saverdera hauria de ser clau per resoldre el conflicte del Sun Village, un edifici amb 42 habitatges que té una ordre d'enderroc de fa anys, amb l'afectació que això podria tenir si cal desallotjar les famílies. De fet, els afectats demanen una indemnització milionària si han de deixar casa seva, una xifra que un pressupost com el de Palau
no podria assumir. Tot i que l'Ajuntament de Palau-saverdera ha canviat el pla urbanístic per mirar de salvar-lo, l'ordre d'enderroc es pot fer executar (tot i que després es pogués tornar a edificar).

Narcís Deusedas
CiU.
Deusedas fa més de trenta anys que és alcalde de Palau. Diu que es presenta perquè vol resoldre el tema del Sun Village.
Isabel M. Cortada
Gent de Palau-AM.
Cortada s'estrena com a candidata d'una llista feta entre ERC i MES, que feia setmanes que es gestava.
Miquel Serra
Alternativa per a Tothom.
Aquesta candidatura independent, tot i que a Palau es parlava d'una possible llista independent, ha estat la sorpresa.
Manuel González
PP.
El Partit Popular ha decidit presentar un candidat a Palau-saverdera on fins ara no té representació. En aquest mandat CiU està sol a l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona