Política

Temps de flors, temps de campanya a Girona

Era el moment de glòria d'alguns candidats que s'havien de situar bé per poder sortir a la foto

Les escales de la catedral de Girona van ser ahir l'escenari de la inauguració institucional de la mostra Girona, temps de flors i alhora l'escena del primer acte de campanya del dia pels candidats gironins. En el ben entès que aquests dies qualsevol acte, institucional o no, que protagonitzen els “polítics-candidats” tenen una càrrega inqüestionable d'electoralisme.

Una inauguració a peu de la majestuosa escalinata catedralícia i sobre un primer esglaó, amb Carles Puigdemont, actual alcalde i candidat a al reelecció, al costat de la seva regidora de Turisme, Coralí Cunyat, que tanca la llista de CiU en les eleccions del dia 24. Cap de llista i fanalet vermell. Els dos des del primer esglaó de les escales de la catedral aixecaven el teló de la setmana més florida de Girona. Simultàniament, a l'últim, el darrer esglaó, a tocar de la gran portalada de la catedral, un altre acte gens institucional, que tampoc era ben bé de campanya, presentava grans pancartes amb lemes contraris als partits parlamentaris: CiU fa empresonar, etcètera.

Sobre l'esglaó noranta hi havia un grup de joves de la Plataforma Jo També Estava al Parlament, amb protestes, pancartes i crits en un intent fallit de rebentar l'acte. Uns eren a d'alt i els altres a baix. Però ahir es van girar les tornes. Per una vegada els que protesten i criden eren a d'alt, i els que manen eren a baix de tot.

Resulta, però, que aquest primer esglaó es va convertir durant uns instants en l'espai més preuat dels polítics gironins. És tradicional que després d'inaugurar la mostra floral, tasca a la qual ahir hi va contribuir l'actor i showman Quim Masferrer, al costat de Carles Puigdemont i Coralí Cunyat, és faci una foto de família.

Una foto amb polítics i organitzadors de l'esdeveniment. Es d'aquestes instantànies en les quals a tothom li agrada sortir. Per record, per demostrar que ets dels que organitzen l'esdeveniment, que estàs entre els que manen o senzillament perquè et toca pel càrrec que ocupes. De motivacions n'hi poden haver moltes. Però ahir valia la pena observar com s'anava preparant aquella foto. Per als uns era una imatge més informal, com seria el cas de Carles Puigdemont, que va agafar una de les seves filles a coll i l'altra, al costat. I per a d'altres semblava que els hi anava la vida; vam poder observar més d'un cop de colze, per poder-se col·locar millor. Evidentment era el moment de glòria d'alguns polítics-candidats que s'havien de situar bé, sobretot per sortir a la foto en un lloc destacat. Mentre s'anaven situant, escoltava algun comentari o retret a la gent de protocol, per part d'algú que també volia sortir a la foto, tot i que no hi tenia cap dret. Són coses que passen quan hi ha inauguracions en èpoques electorals.

Les agendes electorals, pràcticament de tots els candidats, ja el dia abans anunciaven que serien a l'exposició de flors. Una mostra que omple tota la ciutat, on, objectivament, és difícil anar a pescar vots, perquè aquests dies, per més actes que es facin, Girona que es plena de gent, hi ha molts més forasters que gironins, i aquests voten en altres indrets.

Les candidates ecosocialistes d'ICV-EUiA de Girona, però, no es van voler quedar només amb la cosa de les exposicions florals, sinó que van voler anar més enllà, i van participar en la plantada reivindicativa de flors i faves al barri de Santa Eugènia. La cosa d'horticultura, però, no deu anar amb la número quatre de la candidatura, Marina Pibernat, més apassionada pel món virtual que pel dels vegetals, i ella soleta es va embolicar en un altre jardí amb les seves piulades a Twitter titllant CiU de “dreta catalufa” originant una tempesta de tal envergadura a les xarxes socials que a mitja tarda es va veure obligada a anunciar que abandonava la candidatura i se n'anava cap a casa seva.

Els actes inaugurals de la mostra floral ‘Girona, temps de flors' són una bona oportunitat que aprofiten molts candidats gironins per fer campanya electoral


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia