Política

Barberá acusa Compromís de manipulació en la seua denúncia sobre les despeses d'alcaldia

L'alcaldessa de València assegura que l'incoació de diligències per part de la Fiscalia és un simple procediment administratiu

Acusa la coalició, però també EUPV, d'estar realitzant una campanya electoral “brutíssima”

Es mostra convençuda que la causa s'arxivarà per falta de fonament

La candidata del PP a la reelecció com a alcaldessa de València, Rita Barberá, ha acusat Compromís de fer “una manipulació que fa vergonya absoluta” i de dur a terme una campanya “bruta”. Barberá ha fet aquestes declaracions abans de la seua visita electoral al Mercat Central en ser preguntada per l'obertura de diligències d'investigació penal per part de la Fiscalia per unes factures sobre despeses de representació de l'Ajuntament de València i la seua alcaldessa, que Compromís xifra en 278.000 euros entre 2011 i 2014.

“Compromís i EU estan fent autèntiques barbaritats perquè un es queda fora i l'altre vol portar-se l'escó”, ha manifestat l'alcaldessa, qui ha afegit que la investigació oberta per la Fiscalia és una qüestió de procediment. Barberá ha assegurat que Compromís està “pretenent enganyar pel significat” de l'obertura de les diligències, ja que es tracta d'un “acte debut de” que significa “senzillament l'obligació de registrar l'existència d'una denúncia, de qualsevol denúncia”.

Preguntada si aquesta informació anunciada per Compromís pot perjudicar-li en el tram final de campanya, ha assegurat: “Els que s'han de perjudicar són ells per la manipulació i brutícia de campanya que estan fent, i cal dir-ho”.

Informe Ajuntament

L'alcaldessa ha argumentat la seua postura davant l'anunci de Compromís a partir d'un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament realitzat davant la consulta de l'equip de govern municipal, que ha llegit als periodistes excepte en el seu últim punt. En aquest text, s'insisteix que l'obertura de diligències penals per part de la Fiscalia davant una denúncia és “l'obligació legal” d'aquesta, i no suposa que tinga “rellevància penal alguna” doncs es tracta d'una qüestió de procediment. En cap cas, ha reiterat, són actuacions judicials sinó “de simples escrits de denúncia que la Fiscalia sol arxivar davant la falta d'un fonament mínim que permeta mantenir-les en seu judicial”.

Segons l'alcaldessa, la Fiscalia haurà de realitzar “la mínima valoració” que li permeta, “com entenem sens dubte que succeirà”, decretar immediatament “l'arxiu de tan infundada denúncia”. Així, ha assenyalat que l'arxivament de denúncies s'ha produït altres vegades, com en el cas de la Japan Week, de maig de 2014, o les denúncies d'EU per la concessió de llicències en el barri del Cabanyal.

L'informe dels serveis jurídics es refereix en el seu últim punt al fet que si ha existit vulneració de les normes imperatives ha sigut per part de Compromís, que ha accedit “amb tota comoditat i facilitat” a totes les factures i ha incorregut en la vulneració del dret fonamental a la protecció de les dades de caràcter personal. A més, indica que fins i tot incorre en una presumpta vulneració de normes bàsiques, però de caràcter penal, per revelar informacions de les quals coneix “per raó del seu càrrec” i de les quals té “el deure de reserva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona