Política

L'ANC penja dues estelades gegants a banda i banda de l'Ajuntament de Berga

L'acció té lloc hores després que el consistori hagi acatat l'ordre de la Junta Electoral de retirar la bandera independentista

L'entitat anima els ciutadans a anar a votar aquest diumenge “amb símbols independentistes”

Els membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga han penjat aquest divendres a la tarda dues estelades gegants a banda i banda de l'Ajuntament. La iniciativa arriba el mateix dia que el consistori ha retirat la bandera independentista que onejava a l'edifici per requeriment de la Junta Electoral.

L'Ajuntament de Berga ha despenjat l'estelada a primera hora del matí i, ni dotze hores després, ja n'hi penjaven dues de grans dimensions a banda i banda de l'edifici consistorial. Ha estat la resposta de l'ANC de Berga davant la prohibició de la Junta Electoral d'exhibir símbols independentistes als edificis públics.

El portaveu de l'Assemblea al municipi, Jaume Duran no ha volgut valorar la decisió de l'Ajuntament, però ha manifestat que amb l'acte d'aquest divendres a la mateixa plaça de Sant Pere s'ha “actuat en conseqüència” i s'ha manifestat que la voluntat del poble és “mantenir una conducta independentista”.

El responsable de l'ANC a la capital del Berguedà creu que es tracta d'un procés “d'acció-reacció” i que la seva filosofia és anar “a poc a poc” i sempre des del “respecte”.

Des de l'assemblea també han animat als votants que aquest diumenge vagin a exercir el seu dret “amb símbols independentistes” per “reaccionar” davant la prohibició de la Junta Electoral que els membres de les meses puguin exhibir qualsevol símbol relacionat amb l'independentisme.

L'acte d'aquest divendres ha començat puntualment a un quart de cinc de la tarda amb l'assistència d'una seixantena de persones, entre les quals l'alcalde de Berga, Juli Gendrau; el candidat de CiU, Antoni Biarnés; la candidata d'ERC, Ermínia Altarriba, i membres de la CUP, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri