Política

Rajoy confirma que farà canvis al PP i al govern espanyol abans de l'estiu

El president del govern espanyol descarta avançar més detalls sobre els futurs moviments

Fonts governamentals donen per fet que aquests canvis es produiran després del 13 de juny

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dimarts que els canvis en el seu executiu i en el Partit Popular (PP) anunciats arran dels resultats electorals de les municipals i autonòmiques es faran abans de l'estiu.  Això sí, no ha volgut donar més detalls sobre aquesta qüestió.  “Ja he dit molt”, ha postil·lat.  

Així s'ha pronunciat quan els periodistes l'han interpel·lat sobre aquesta qüestió al terme de la seva intervenció a les jornades ‘Treball autònom i economia social, motors d'ocupació' que se celebren a la secretaria general d'Immigració i Emigració.

Després de ser preguntat sobre si els canvis que s'han anunciat s'esperen per abans de l'estiu, el cap de l'executiu espanyol ha respost lacònic amb un “sí, sí”. Sobre si aquest ‘sí' es referia tant als canvis al seu govern com al si del Partit Popular, ha replicat: “Ja he dit molt”.  

Dissabte passat, Rajoy va afirmar que prendran nota dels fets a les eleccions perquè “evidentment” hi ha coses que no han “fet bé”. “Tenim coses a canviar i ho farem”, va dir durant la seva participació a les jornades del Cercle d'Economia a Sitges.  

Rajoy, que creu que la corrupció ha arrossegat el seu partit, està convençut que el PP tornarà a merèixer la confiança dels espanyols si “rectifica algunes coses que ha de rectificar”. Això sí, ja ha deixat clar que aquests canvis no es produiran en política econòmica.  

Fonts governamentals i del PP donen per fet que aquests canvis es produiran després de la constitució dels ajuntaments, previstos per al 13 de juny. I en el cas del partit, es dóna gairebé per segura la continuïtat de María Dolores de Cospedal al capdavant de la Secretaria general del partit. “No en tinc cap dubte”, ha indicat el vicesecretari d'Organització, Carlos Floriano.  

La pròpia Cospedal va afirmar fa uns dies que havia parlat amb Rajoy i que calia fer coses al partit. Això sí, va subratllar que el seu “futur” passa ara com ara per “ser secretària general i presidenta del PP a Castella-La Manxa”. “I aquest és l'objectiu: ajudar a que Rajoy, que serà el candidat, guanyi les generals”, deia en una entrevista a ABC.  

En el cas de l'executiu espanyol, s'especula una possible sortida del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per convertir-se en ambaixador d'Espanya a l'OCDE i s'hi podria afegir Luis de Guindos (Economia) cap a l'Eurogrup. En realitat ningú sap si Rajoy vol fer una remodelació de més calat per prendre impuls abans de les generals o limitar-se a canvis més puntuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona