Política

PSPV-PSOE, Compromís i Podem signen l'acord programàtic, a l'espera de decidir la presidència

“L'Acord del Botànic” recull els cinc eixos bàsics per al nou govern valencià

Representants de la societat civil valenciana han actuat com a “testimonis” d'un fet que ja es considera històric

Ximo Puig (PSPV-PSOE), Mónica Oltra (Compromís) i Antonio Montiel (Podem) han signat aquest dijous el que es coneix com “l'Acord del Botànic”, un document programàtic amb cinc eixos bàsics per al nou govern valencià. A la signatura han assistit diputats dels tres grups i representants de la societat civil, amb l'objectiu de visualitzar que es tracta d'un acord amb la societat, segons han explicat els tres candidats, que han coincidit a assenyalar que es tracta d'una jornada “històrica”. Les negociacions entre socialistes i Compromís, suspeses pel partit de Puig, s'han représ després del suport a Francesc Colomer (PSPV-PSOE) com a nou president de les Corts valencianes i pactes en ajuntaments.

Socialistes, Compromís i Podem ja han signat i fet públic aquest dijous l'acord base per a un programa de govern al País Valencià i es posaran a partir d'aquest divendres a treballar en un consens sobre qui ha de formar el govern i qui l'ha de presidir. En un acte públic celebrat al Jardí Botànic de València i en presència de representants de la societat civil, els líders de les tres formacions han estampat la signatura en un document que es basa en polítiques per al rescat ciutadà, la regeneració democràtica, els serveis públics, un nou model productiu i un millor finançament.

Envoltats de gran expectació mediàtica i amb aplaudiments al final de la signatura, els tres líders han coincidit en el fet que es tracta d'una jornada històrica per haver consensuat polítiques per acabar amb la “situació d'emergència social” del País Valencià després de 20 anys de govern del PP.

En compareixença davant els mitjans, Mónica Oltra ha dit que signar el document “era el nostre objectiu innegociable” i que “a partir de demà ens posarem a treballar sobre qui” ha de presidir el govern. Oltra s'ha mostrat convençuda que hi haurà “un govern de canvi” al País Valencià i ha reconegut que s'ha emocionat “perquè és un dia històric per la constitució de les Corts valencianes del canvi”.

Al seu torn, Antonio Montiel (Podemos) ha celebrat que s'haja fet públic l'acord que demostra “que la política es pot fer d'una altra manera” i que s'hi pot “posar en el centre les persones”. Montiel ha dit que no volia entrar a valorar qui havia de presidir el govern valencià i ha remarcat que la seua formació des del principi no ha volgut “ocupar cadires”.

El líder socialista, Ximo Puig, ha qualificat d'“històric” el moment de la signatura i que a partir d'ara es podran abordar “aquelles coses que ens varen dur a les eleccions”. Sobre qui ha de presidir el nou govern valencià, Puig ha dit que “l'important és que estem bé entre nosaltres” i ha confiat que no hi haja problemes per a arribar a un acord. Sobre el nou govern Puig ha dit que serà “un govern de tots” i no “un govern personalista”, i que quedarà tancat “quan siga possible”. Sobre les desavinences i la suspensió de negociacions, Ximo Puig ha dit que “potser és millor que es vegen abans les dificultats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia