Política

El ‘sí' s'imposa a la consulta interna d'UDC per només 125 vots

Els partidaris de l'opció proposada per la direcció del partit obté el 50.9 mentre que els favorables el ‘no', el 46,19%

Aquest resultat evidència la divisió interna que existeix dins la formació

Espadaler creu que Unió té “veu pròpia” sobre el procés i que queda “perfectament legitimada” després del 14-J

Castellà veu una “victòria pírrica” del ‘sí' i creu que la formació està “en plenes condicions” de sumar-se al full de ruta

El ‘sí' ha guanyat per només 125 vots de diferència la consulta interna sobre el full de ruta d'UDC en el procés sobiranista, un estret marge que evidència la divisió interna que existeix dins el partit. La direcció d'UDC liderada per Josep Antoni Duran i Lleida ha aconseguit la victòria amb 1351 vots (50,9%) mentre que els partidaris del ‘no' han obtingut 1226 (46,19%), segons ha explicat la presidenta de l'òrgan de control, Pilar Fernández Bozal, en comparèixer a la seu nacional del partit. N'hi ha 47 en blanc i 30 més de nuls. Les dades de participació han assolit el 64,81%, en tancar els punts de votació per tot el territori aquest vespre. En total han votat 2.653 dels més de 4.000 militants que tenien dret a fer-ho.

Les reaccions dels resultat no s'han fet esperar. El primer ha sortir ha estat ell secretari general de UDC. Ramon Espadaler considera que amb la consulta interna d'aquest diumenge Unió té “veu pròpia i legitimada” al procés. El dirigent creu que la proposta de la direcció, el 'sí', ha quedat avalat i manté el partit “compromès” amb el procés en els termes que especificava la pregunta. “La pregunta no ha partit” UDC, ha assegurat en roda de premsa. De fet, Espadaler considera que la posició d'Unió ha quedat “perfectament legitimada” encara que l'opció guanyadora s'hagi imposat pel 50,9%. Ara, entomen el “mandat clar” de la militància i ha assegurat que el defensaran “amb fermesa” a la federació amb CiU. “No l'incomplirem, serem lleials”, ha afegit.

Pel que fa a les reaccions del sector sobiranista, Antoni Castellà, ha qualificat la victòria del 'sí' de “pírrica, d'empat tècnic”. Castellà, rebut a crits d'independència per alguns militants, considera que ara el comitè de govern, que es reunirà aquest dilluns, s'ha de sumar al preacord del full de ruta entre CDC i ERC cap al 27-S. “Unió està en plenes condicions d'incorporar-se” al document. “És molt obvi”, ha dit en constatar la diferència de 125 vots entre els partidaris del “procés” i “de la independència”. El dirigent d'UDC, que ha comparegut flanquejat per Núria de Gispert i Joan Rigol, ha avisat que no fer-ho seria “un error gravíssim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona