Política

Espadaler sobre la consulta d'Unió:“Si el resultat fos el del referèndum per la independència què diríem?”

El secretari general d'Unió assegura que la resposta seria “proclamar la independència”

Afirma que ara la direcció del partit té “un mandat clar, nítid i amb el suport del 51% de la militància”

Espera que els partidaris de la independència, com Rigol o De Gispert, no abandonin el partit

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat l'endemà de la consulta interna d'aquest diumenge 14-J que la direcció del partit se sent legitimada amb “un mandat clar i nítid” i amb el suport del “51% de la militància”. De fet, Espadaler ha respost a la qüestió sobre el resultat ajustat, per una diferència de només 125 vots (1351 sí i 1226 no), d'una 50,9% enfront un 46,19%, amb una altra pregunta: “Si el resultat fos el del referèndum què diríem?”.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Espadaler ha respost ell mateix dient: “Hauríem de proclamar la independència, segons he sentit”, i després ha defensat sentir-se legitimat perla militància. “La consulta ha deixat les coses perfectament definides i m'hagués sentit qüestionat si el resultat hagués estat a l'inrevés”, ha assegurat. “Tenim l'aval” de la militància, ha assegurat a TV3.

Espadaler ha recordat que el mandat de la consulta a la militància era “dissenyar els element del nostre full de ruta per fer la nostra aportació dins de la federació” i no pas decidir si, segons els resultat, ens afegíem al full de ruta firmat per CDC, ERC, Òmnium i l'Assemblea.

Espadaler ha assegurat que en la reunió d'aquest dilluns del comitè de govern, l'òrgan de direcció del partit, no debatran cap altra cosa que no sigui el de constatar que després del “mandat clar” traslladar “la nostra proposta al si de la federació ”. “Defensarem la resposta majoritària i que tingui viabilitat”, ha dit en una entrevista a TV3.

Sobre el sector sobiranista, ha remarcat que “cadascú ha de ser coherent amb sí mateix”, tot i que ha assegurat que “em doldria molt que deixessin el partit”. També ha reconegut haver-se sentit “dolgut i perplex” davant algunes postures d'algunes persones del sector sobiranista, tot i que no ha volgut parlar de noms.

Seguir al govern

També ha reiterat que el seu càrrec dins del govern, així com també la dels altres dos consellers d'Unió Josep Maria Pelegrí i Joana Ortega, estan a disposició del president. “No seré jo qui s'aferri al govern”, ha assegurat.

Amb tot, Espadaler ha recordat que fins ara, i seguint el programa electoral amb el qual es van presentar en les últimes eleccions, els representants d'Unió al govern de Mas han estat completament “compromesos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona