Política

L'ANC i Òmnium ja treballen per “guanyar” el 27-S

Les dues entitats posen en marxa una macrocampanya telefònica per conèixer els dubtes de la gent i preparen grans mobilitzacions

Consideren que la crisi al govern no afecta el procés

Ara és l'Hora, l'entitat que agrupa l'ANC i Òmnium Cultural, ja ha posat en marxa tota la maquinària per “guanyar” el 27-S i aconseguir una majoria d'un mínim de 68 diputats que treballin per la independència. Les dues associacions han preparat desenes d'actes encaminats a convèncer els indecisos i a mobilitzar la ciutadania per tal que les eleccions plebiscitàries siguin un “èxit”. Tant l'ANC com Òmnium consideren que la victòria està a tocar i que la trencadissa que viu el govern no afectarà el procés. “El 27 de setembre depèn de nosaltres. El que ara estem vivint [en al·lusió a CiU] serà un element secundari”, va argumentar el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

La Diada tornarà a ser, un any més, el punt culminant de les mobilitzacions que ha organitzat Ara és l'Hora. El repte és omplir l'avinguda Meridiana de Barcelona, que estarà dividida en 135 trams, tants com escons hi ha al Parlament, i que serà un clam perquè els polítics s'involucrin en la construcció del nou estat. Abans d'aquesta massiva manifestació, les dues associacions han programat tres grans projectes que se celebraran els pròxims mesos. El primer, denominat Vot a vot, ja va començar ahir mateix i consisteix en una marató de trucades, semblant a la que es va fer pel 9-N, per tal d'arribar a 1,2 milions de persones i conèixer els seus dubtes i inquietuds sobre la transició nacional. A partir d'aquí se'ls donarà arguments a favor del plebiscit del 27-S. “Ni explicarem contes de fades ni relats de por. Explicarem la veritat”, va indicar l'exeurodiputat d'Iniciativa, Raül Romeva, que serà un dels coordinadors.

La segona campanya és 10+ i s'inspira en un model que ja es va utilitzar en el referèndum escocès. La idea és que la gent convidi deu persones del seu entorn a conversar sobre Catalunya i el nou país, i que les xerrades es vagin estenent a altres grups, ja sigui a través de contactes presencials, telèfon o web.

El tercer fonament de l'ANC i Òmnium el formaran les activitats que es faran pel territori per preparar la Diada i, sobretot, el 27 de setembre. La campanya girarà al voltant de deu eixos, que seran la base de les mobilitzacions i també els valors que es pretén donar a la nova república catalana: equilibri territorial, solidaritat, món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, justícia social, regeneració democràtica, innovació, i educació i cultura.

LA FRASE

L'èxit del 27-S depèn de nosaltres. El que ara estem vivint [en al·lusió a CiU] serà un element secundari
Jordi Sànchez
PRESIDENT ANC

Jordi Sànchez, en el Moment Zero

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, protagonitzarà el dinar col·loqui de Moment Zero el dijous 25 de juny. L'acte començarà a tres quarts de dues del migdia a El Born Centre Cultural i les persones que hi vulguin assistir tenen temps per inscriure-s'hi fins al dia 20 de juny, enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected]. Juntament amb el correu s'ha de fer un ingrés de 25 euros. Aquest 2015 ja han passat per Moment Zero el president de la Generalitat, Artur Mas; l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias; el president d'ERC, Oriol Junqueras; el representant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Rufián (ERC): “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona