Política

Mas defensa el nou govern “100% cohesionat amb l'objectiu del sí sí”

El president assegura que ha volgut reforçar la consellera Munté per “situar la justícia social en el frontispici del que ha de ser màxima rellevància dins el govern”

Destaca en especial “el coratge i la valentia” de Joana Ortega pel 9-N

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que ara amb els canvis al nou executiu després dela sortida d'Unió el govern està “plenament cohesionat en l'objectiu del sí sí”. Mas ho ha destacat durant l'acte de presa de possessió de Neus Munté, Jordi Jané, Meritxell Borràs i Jordi Ciuraneta com a nova vicepresidenta i consellers d'Interior, Governació i Agricultura, respectivament, que ha tingut lloc aquest dilluns al migdia al Palau de la Generalitat.

Mas també ha justificat la substitució d'Homs com a portaveu, avançant que a partir d'ara s'encarregarà de preparar la campanya de cara a les eleccions del 27 de setembre.

Mas ha volgut agrair la feina feta pels consellers sortints, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí, en uns temps “durs i complicats” en què s'ha hagut d'“afrontar situacions molt adverses”.

En aquest sentit, ha volgut dirigir-se especialment a la fins avui vicepresidenta del govern, “pel coratge, valentia, seny i serenitat” en fer les coses que calia fer en “els moments més convulsos i més complicats” del mandat, en referència a la preparació i celebració del procés participatiu del 9-N, pel qual està imputada Ortega com a consellera de Governació i màxima responsable de l'executiu en l'organització de la consulta.

Tot i ressaltar que el nou govern està “plenament cohesionat” pel que fa a l'objectiu de la independència i perquè el poble de Catalunya “es pugui pronunciar” sobre el seu futur, Mas ha recordat als consellers que desenvolupen la tasca com a tals per als 7,5 milions de ciutadans de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona