Política

Nart nega frau fiscal sense aclarir si va haver de pagar

L'exjutge condemnat Pascual Estevill defensa Pujol però defuig que tingués cap relació amb els governs de CiU de l'època

“Digui'm on és el meu frau fiscal conforme a la llei tributària i jo respondré.” Amb frases com aquesta, l'eurodiputat de Ciutadans Javier Nart va negar un cop i un altre durant la seva compareixença ahir a la comissió sobre el frau fiscal i la corrupció haver comès frau o evasió fiscal per haver tingut a Suïssa un compte des del 1997 fins al 2008. Negant-ho repetidament, Nart també va defugir explicar quan va regularitzar els diners ni si va haver de pagar a Hisenda per fer-ho tot i admetre que avui ho té tot “declarat, regularitzat i repatriat”. El cas de Nart és comparable al de l'expresident Pujol pel fet que l'advocat també va heretar un compte a l'estranger del seu pare, notari al País Basc, que va decidir obrir la llibreta a Suïssa “per si havia d'exiliar-se” tenint en compte que es va negar a pagar l'‘impost revolucionari' a ETA, segons va justificar Nart. L'eurodiputat va insistir, a preguntes dels diputats que, en el moment de la regularització, tant la hisenda foral basca com l'estatal van considerar “correcta” la gestió per la qual cosa no van obrir cap “incidència” ni “expedient sancionador”.

Per la seva banda, l'ex-jutge Lluís Pascual Estevill, condemnat per casos de suborn, extorsió i prevaricació relatius als anys 90, es va limitar en la seva compareixença a negar que tingués cap relació amb Pujol, Prenafeta, Alavedra o l'advocat Piqué Vidal, condemnat juntament amb ell pels mateixos casos. Estevill sí que va qualificar Pujol de “gran president” que ha estat condemnat “socialment i política” pels diners a Andorra sense tenir “cap sentència judicial” en contra.

LES FRASES

Un pagament significa l'existència de frau fiscal? No hi va haver cap sanció ni expedient d'Hisenda
Javier Nart
eurodiputat de ciutadans
[A Pujol] Se l'ha condemnat amb menyspreu a la presumpció d'innocència
Lluís Pascual Estevill
exjutge condemnat per corrupció

Concursos “atípics” a Sabadell

L'exportaveu del PP a l'Ajuntament de Sabadell, Jordi Soriano, imputat en diverses peces del cas Mercuri, admetia ahir que les adjudicacions d'obra pública eren “atípiques” i que algunes estaven condicionades per “favors” que ell no compartia, com ara invertir en publicitat a l'emissora local. Encara que Soriano apareix d'intermediari entre el consistori i certes empreses en les converses telefòniques que figuren en el sumari, ell va negar en tot moment haver cobrat comissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona