Política

Via lliure perquè el govern de Reus comenci a treballar

Els suports del PP i C's i l'abstenció d'ERC permetrien l'aprovació de càrrecs directius, personal eventual i retribucions

Els acords s'acabaran de concretar a la Junta de Portaveus d'aquest matí

Prova de foc per l'exigu equip de govern reusenc liderat per Carles Pellicer que avui passarà a votació plenària l'estructura directiva i organitzativa de l'ajuntament de Reus pel present mandat. En concret, l'ordre del dia inclou el nomenament del gerent de serveis generals, el personal directiu, la plantilla de personal eventual i el règim retributiu i de dedicació dels regidors. Tot i el trencaclosques en què ha quedat dividit el consistori, els indicis fan preveure que l'alcalde reusenc se'n sortirà. De moment, Pellicer hauria obtingut ja el suport del PP i ha apropat postures amb Ciutadans, cosa que si no li garanteix matemàticament l'aprovació d'aquests punts el situa gairebé a tocar del seu objectiu. D'aquesta forma, als set regidors de CiU se sumarien els dos populars i, presumiblement, els quatre de C's quedant-se únicament a un de la majoria necessària per aprovar les mocions d'alcaldia. Tot i aquest panorama propici als interessos de Pellicer, el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, assegurava ahir que el sentit del seu vot dependria que quedin recollides “completament” les seves demandes. Unes propostes que suposaven la reducció del nombre de delegats de serveis i d'un assessor de programes especials del personal eventual, la reducció d'un 15% dels sous del cap de gabinet d'alcaldia i el director de comunicació corporativa i la possibilitat que un càrrec directiu com el de gerent d'Urbanisme i Territori provingui de la promoció interna del consistori. Per la seva banda, la portaveu republicana, Noemí Llauradó, situava ahir al seu grup a tocar de l'abstenció en base als canvis que Pellicer havia anat efectuant en els decrets originals. Un posicionament que, de confirmar-se definitivament, permetria tirar endavant les propostes per part del govern. Llauradó valorava ahir les rectificacions efectuades pel govern. “Hi havia coses que ens grinyolaven però hem vist que s'anaven acceptant els nostres punts” va comentar la portaveu d'ERC. Pel que fa als socialistes, la seva postura es movia ahir entre l'abstenció i el vot negatiu. A través d'un comunicat, el PSC anunciava la presentació d'esmenes. A banda de les qüestions relacionades amb el personal directiu i eventual, els socialistes posaven l'accent en les retribucions salarials dels regidors de govern. “Els sous de l'alcalde i els regidors són desorbitats i el nombre de càrrecs de confiança, totalment injustificats” afirmava Francesc Vallès que plantejava reduir en un 15% els 75.000 euros anuals del sou de l'alcalde i els 205 euros per la presidència del ple per a abstenir-se en aquest punt. També demanava reduir els salaris dels regidors de govern que estaran entre els 68.500 i els 74.000 euros anuals.

LA FRASE

Els sous de l'alcalde i els regidors són desorbitats i el nombre de càrrecs, injustificats
Francesc Vallès
portaveu del psc a reus

Les postures més contràries

Si no hi ha cap canvi de darrera hora, la CUP i Ara Reus serien els grups més allunyats dels posicionaments del govern. La regidora cupaire Mariona Quadrada explicava la setmana passada que s'oposarien a les remuneracions dels càrrecs electes i directius en considerar-los desorbitats i afirmava que “si la CUP estigués al govern compliríem amb la limitació de sous d'entre 2 i 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional”. Per la seva banda, el grup Ara Reus recordava “el sentit de ciutat” que la seva formació havia expressat en diferents ocasions . Sobre el personal de confiança, el portaveu Jordi Cervera va demanar que Pellicer fes una aposta per “la gent de la casa, que s'ho mereix” i que no fos necessari recórrer a “personal amic o compromisos personals”. Tot i aquests posicionaments inicials, la Junta de Portaveus prevista per aquest matí a primera hora pot fer variar algun sentit de vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona