Política

Crespo nega que hagi prevaricat a favor de Petrov

L'arquitecta de l'empresari rus diu que no es va enfadar amb l'Ajuntament de Lloret sinó pel cost de l'obra

“Com a alcalde, vaig lluitar pel projecte de la plaça de braus i per les entitats del municipi”, va respondre l'exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat de CiU, Xavier Crespo, al fiscal anticorrupció Fernando Bermejo –que li demana dos anys i set mesos de presó–, ahir en el judici al TSJC . Crespo, que s'ha estudiat, i força, el cas Clotilde, va negar ser autor dels delictes de suborn i prevaricació per afavorir l'empresari de DDC, Andrei Petrov –relacionat amb la màfia russa– en la transformació de la plaça de braus del municipi en un complex comercial.

Crespo va admetre que va anar amb la seva família a Moscou el 2008 convidat pel superior de Petrov, Victor Kanaikin, per veure l'empresa del grup Gazprom. “No hi vaig anar de vacances, sinó dos dies per veure si tenien capacitat per fer el projecte de la plaça”. L'exalcalde també va oferir a Petrov patrocinar els clubs de hoquei i de futbol, com feia –va dir– amb altres empresaris. “Hi ha un llistat de preus d'esponsorització i és l'empresa qui decideix fer-ho, no pas l'alcalde”, va insistir. Van acordar quatre anys, que al final van ser tres amb 370.000 euros. Crespo va negar que Petrov li regalés un rellotge.

Pels fiscals, el patrocini dels clubs era una part dels suposats suborns que va pagar Petrov a canvi que l'Ajuntament li estalviés 133.754 euros en bonificar-li el 50% de l'impost d'obres de la plaça de braus. Crespo va aclarir que aquesta bonificació la va aprovar “el ple municipal” sense que ho qüestionés l'oposició ni la Generalitat. Va recordar que en aquell ple, el març del 2009, ell estava de baixa per una operació.

L'exregidor Josep Valls (CiU) –que s'enfronta a dos anys i tres mesos de presó també per suborn i prevaricació– va admetre ahir, però, que hi ha un informe municipal del 20 de març del 2009 que desaconsellava la bonificació, que mai s'havia fet al municipi ni tampoc s'ha tornat a fer en una obra privada, va declarar. Valls va explicar que DDC va demanar la rebaixa impositiva en interpretar una clàusula del conveni urbanístic que fixava que cada part assumia les despeses, i en la futura plaça de braus el 65% era municipal i el 35%, de DDC.

Davant l'increment de costos del projecte, l'arquitecta Pilar Gimeno, contractada per Petrov i imputada, va aclarir: “Vam demanar la reducció d'impostos segons el conveni, no una bonificació; després em van dir que la demanés.” Gimeno va afegir que Petrov “al final no es va enfadar amb l'Ajuntament sinó amb tot el procediment de l'obra”.

Petrov –a qui demanen dos anys i dos mesos de presó– va contestar telegràficament dues preguntes del seu advocat: “No”, va dir en ser interrogat si es considerava autor dels delictes que se l'acusen. Avui continua el judici, que s'allargarà fins al 7 de juliol, amb la declaració de testimonis.

LA FRASE

Ni sobres, ni bitllets per a l'alcalde! Han acusat de corruptes els meus fills i la meva dona; i això és greu
Xavier Crespo
Exalcalde de lloret de Mar i exdiputat de ciU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA