Política

Pugna en el PSC per liderar la llista al Congrés

Estanis Puig i Àlex Sàez s'ofereixen per ser caps de llista per Girona

La federació del PSC de les comarques gironines va donar dilluns el tret de sortida al procés d'elecció dels nous candidats del partit per a les pròximes eleccions al Parlament i els caps de llista que competiran a finals d'any en les generals pels escons al Congrés i el Senat. En el marc d'un consell que havia de servir per valorar els resultats electorals de les municipals, es va decidir obrir –fins divendres– un termini de cinc dies perquè els militants que es vulguin presentar per encapçalar les llistes puguin presentar les seves candidatures sense necessitat de presentar avals.

D'entrada, la fins ara alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, té decidit optar a ser la cap de la llista dels socialistes gironins al Parlament, el 27-S. Però pel que fa al Congrés, l'exalcalde de l'Escala Estanis Puig i l'anterior cap de llista i actual diputat, Àlex Sàez, pugnen per encapçalar la candidatura, mentre que la gran incògnita és el cap de cartell per al Senat. Rafael Bruguera no descarta repetir, però va demanar temps per preparar la seva proposta.

El primer secretari de la federació, Juli Fernández, explicava ahir que entre dilluns vinent i el 17 de juliol, les assemblees locals podran proposar els seus noms per completar les diferents candidatures. I que el 20 de juliol convocaran una “assemblea oberta de militants per decidir, amb vot secret” la composició de cada llista. Pel primer secretari, és un “pas qualitatiu endavant per obrir el partit”, sense necessitat de convocar diferents processos d'eleccions primàries.Fernández, darrer cap de llista al Parlament i encara diputat, insistia ahir que no repetirà en la llista perquè es vol centrar en la feina a la primera secretaria de la federació gironina, que compatibilitzarà amb l'alcaldia de Palafrugell, on l'oposició d'ERC sovint li ha retret que passa molts dies fora de la població, i la dedicació a la Diputació.

Ferrés hi està disposada i Puig s'ho vol pensar

Ferrés admetia ahir que posa “a disposició del partit la trajectòria, la disponibilitat, el coneixement i l'experiència política”. I veu bé el procediment perquè “no hi ha temps material” per convocar primàries”. “Hem de treballar per presentar candidatures que il·lusionin, fer l'esforç d'estar units i recuperar l'embranzida per donar resposta a una part de la societat que s'ha quedat òrfena de referents d'esquerres”. Per part seva, Estanis Puig admet que es va oferir en la reunió de dilluns, però assegura que no s'ha presentant formalment i que s'ho vol acabar de pensar fins divendres. L'exalcalde de l'Escala diu que si es presenta ho farà “amb unes primàries, com pertoca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs