Política

Rull està disposat a estudiar vies de col·laboració permanent amb la plataforma de crítics d'UDC de cara al futur

El coordinador general de CDC nega que Mas estigui trencant l'acord del 14 de gener i presenta CDC com una força “moderada” per convèncer els indecisos

El coordinador general de CDC, Josep Rull, s'ha mostrat obert a estudiar vies de col·laboració permanent amb la plataforma Hereus UDC 1931. Així, ha indicat que ara toca negociar com s'encara el 27-S, però després es pot explorar algun tipus de col·laboració, i ha posat com a exemple el conveni estable de CDC i Reagrupament. “Podríem explorar alguna via d'aquestes característiques si ells volen, o vies de col·laboració en eleccions concretes”, ha dit a La Xarxa.

Rull ha negat que Artur Mas estigui trencant l'acord del 14 de gener, perquè aquell pacte situava el lideratge en els partits i no en les entitats. També ha volgut presentar CDC com una força “moderada”, valor que també reivindica Unió.

En concret, ha volgut remarcar que hi ha moltes vies de col·laboració possibles amb la plataforma d'independentistes d'UDC, com els convergents ja fan amb altres partits com Reagrupament. En tot cas, ha indicat que primer cal estudiar com s'afronta el 27-S i després parlar del futur. La idea, però, no és integrar-los dins de CDC. En tot cas, ha reiterat que la candidatura que planteja Artur Mas està oberta a aquests sectors democratacristians que estan per la independència. “Braços absolutament oberts”, ha reblat.

Precisament sobre la candidatura, ha negat que Mas estigui trencant l'acord subscrit amb ERC i les entitats sobiranistes el passat 14 de gener, i ha argumentat que aquell pacte “partia de la base que qui tenia el lideratge són els partits, i les entitats complementaven aquest exercici de lideratge que tenien els partits”. En canvi, ha continuat, el que proposa el president de la Generalitat és cedir el protagonisme a les entitats i no configurar llistes clàssiques de partit.

En aquest sentit, ha trobat “inaudit” que les forces de l'esquerra s'estiguin “reagrupant” i, en canvi, “l'únic espai que no es reagrupa amb la contundència que ho hauria de fer és el sobiranista”. Ha fet referència aquí a la “tercera via que ve per l'esquerra” i que representa Podem , que ha reconegut que pot disputar-li la victòria a l'independentisme, com ja s'ha vist en aquestes eleccions municipals a Barcelona.

A l'espera de les entitats

CDC, ha dit, està a l'espera de la decisió que prenguin les entitats per articular una candidatura que sigui “molt competitiva” per guanyar la independència el 27-S. “Hem de trencar els esquemes, si anem a un esquema clàssic, creiem que teníem menys opcions de sortir-nos-en”, ha insistit.

Rull també ha volgut reivindicar la trajectòria de CDC ara que Unió es presenta com el “catalanisme moderat”. “Nosaltres som els moderats. Convergència és un partit pragmàtic, pactista, dialogant i no renunciarem a aquests atributs”, ha avisat. Precisament, ha defensat que aquests són actius que utilitzarà el seu partit per convèncer els indecisos que l'únic camí possible és la independència.

CDC vol explicar que ha estat el partit “de la tercera via durant 35 anys” i que ho ha provat tot. “Des de la nostra actitud moderada volem convèncer els moderats que en aquests moments no podem resignar-nos amb una tercera via que no arribarà, sinó guanyar el nostre futur”, ha conclòs.

Rull ha dit no sentir-se interpel·lat per les crítiques de Josep Antoni Duran i Lleida, que va lamentar la seva “rialla innecessària” en anunciar el trencament de CiU. El líder de CDC ha opinat que va ser absolutament escrupolós i que l'únic que volia era desdramatitzar la situació. “Si a algú li molesta aquesta actitud positiva i no enfadada que li molesti”, ha dit, assegurant que ho tornaria a fer en els mateixos termes.

També ha aprofitat per qualificar de “vergonya aliena” el “teatre” que va fer dimarts el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, trencant l'informe del Govern sobre la recentralització de l'Estat. Rull ha recordat que Millo defensava la nació catalana quan era portaveu adjunt de CiU i ha constatat que “qui l'ha vist i qui el veu ara”. En tot cas, ha subratllat que Millo “ja pot estripar tots els papers que vulgui” però la realitat és “clamorosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona