Política

Els plens de Blanes inconclusos es reprendran l'endemà

La sessió continuarà divendres si a la mitjanit no s'ha pogut tractar tot

Acord per fer el ple de l'agost

Si no hi ha cap canvi d'última hora, els plens de l'Ajuntament de Blanes amb punts de l'ordre del dia que a la mitjanit encara no s'hagin tractat es reprendran l'endemà al vespre. La sessió plenària es convocarà l'últim dijous de cada mes (a les vuit) i, com a novetat, es reprendrà el divendres si no s'ha pogut acabar a la mitjanit.

El vistiplau per invertir dos dies de la setmana en el ple municipal va sorgir de la primera reunió de portaveus municipals de dimarts al vespre. Més d'un grup de l'oposició, com ara ICV-EUiA o Batega, no està disposat a reduir els cinc minuts de les intervencions per tal que es pugui complir el reglament orgànic municipal (ROM), aprovat fa un any. Fins ara, el ple s'havia d'acabar a la mitjanit (o bé a la una de la matinada si l'alcalde autoritza més intervencions).

“És bo expressar-se”

A partir d'ara, quan hi hagi qüestions de l'ordre del dia no tractades i aprovades, la sessió es donarà per acabada temporalment i es reprendrà l'endemà. “Treballem pel poble i és bo que ens puguem expressar. Si en mig minut podem explicar les coses, ho farem, però no és bo que es redueixi el temps”, diu el portaveu de Batega per Blanes, Jordi Urgell, partidari del ple en dos dies.

Després de la trobada de dimarts, en què no van poder assistir els representants de CiU, es va acordar que hi hauria una comissió informativa setmanal amb tots els grups. L'oposició hi tindrà veu, fet que lloa Urgell. Aquesta reunió, que es farà habitualment els dimarts, serà prèvia a les juntes de govern local del dijous.

D'altra banda, a partir del 2016 l'equip de govern (CiU i PSC) recuperarà el ple d'agost, que es va deixar de fer el 2000. Igualment, es convocaran a l'agost els òrgans de consulta i gestió. Els canvis s'aprovaran en el ple de cartipàs d'avui, que s'ha avançat a les set.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia