Política

L'alcalde de València es rebaixa el sou un 20%

La mesura afectarà tot l'equip de govern de Joan Ribó i suposarà un estalvi de 130.000 euros a l'any

El nou equip de govern de l'Ajuntament de València, encapçalat per l'alcalde Joan Ribó (Compromís), i els seus portaveus, Joan Calabuig (PSPV) i Jordi Peris (València en Comú) tindran un sou inferior entre un 5 per cent i un 20 per cent a l'establit anteriorment per l'executiu de Rita Barberá.

El salari del primer edil serà el que major descens experimente, mentre que el sou dels “regidors de base”, fonamentalment els de l'oposició –PP i C's– es mantindrà “igual que fins ara”. També es manté el sou dels assessors.

Així ho ha anunciat aquest dijous Ribó en la roda de premsa que ha oferit junt amb Joan Calabuig, també primer tinent d'alcalde, per informar dels assumptes tractats en la junta de portaveus celebrada aquesta jornada per a abordar temes d'organització de la nova corporació municipal. En concret, han indicat que la massa salarial de l'executiu registrarà aquesta legislatura una reducció “significativa: uns 130.000 euros a l'any”.

Igualment, Ribó ha avançat que el nou consistori ha decidit reduir la diferència salarial entre l'edil que més cobra, l'alcalde, i el que menys, de manera que es passe del 55,4 per cent que es donava fins ara a un 24 per cent. “El que més cobre ho farà un 24 per cent més que el que menys”, ha detallat.

Quant als salaris, l'alcalde ha apuntat que aquesta ha sigut una de les qüestions de les quals més s'ha parlat i ha manifestat que totes les decisions adoptades sobre aquest tema s'han fet atenent els nous “criteris legislatius” als quals “obliga” la reforma de la Llei de Bases de Règim Local. Ha recordat que aquesta norma indica que “no es poden tenir més de 25 dels 33 regidors” que conformen l'Ajuntament de València “amb dedicació exclusiva”, a més d'establir un “màxim de salari de 100.000 euros”.

Joan Ribó ha exposat que per a resoldre el tema de la dedicació exclusiva i mantindre el sou dels regidors de l'oposició –ha rebutjat deixar fora de la dedicació exclusiva i sense salari, ja que això seria “un castic” als edils que no estan en el govern perquè “necessita també criteris econòmics per a poder treballar”– s'ha optat per deixar sense aquesta condició els huit tinents d'alcalde. No obstant això, aquests regidors cobraran perquè el seu sou es conformarà amb diferents complements.

Preguntat per quin serà el sou definitiu de l'alcalde, Joan Ribó ha afirmat que “encara no se sap la quantitat que cobrarà” i ha apuntat que “es donaran les taules salarials quan estiguen beneïdes per la Intervenció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona