Política

L'alcalde de Girona serà el nou president de l'AMI

Carles Puigdemont substituirà l'exalcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal

Des de l'AMI conviden l'Ajuntament de Barcelona a afegir-se a l'associació i li prometen un bon lloc a l'executiva

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, té gairebé tots els números assegurats per convertir-se en el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que des del 2011 i fins ara ha presidit l'exalcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

Així es va anunciar després de l'última reunió de l'executiva de l'associació abans de l'assemblea general prevista pel 17 de juliol a Valls, a l'Alt Camp, on està previst que es faci oficial aquest relleu.

Per altra banda, l'AMI no va mostrar una posició clara sobre la possible llista unitària per les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, i va assegurar que donarà suport al que acabin decidint des de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, que ho estan consultant als seus socis. En aquest sentit, i en paraules de Vila d'Abadal: “Entenem que la que ha de fer una llista de la societat civil en aquest cas és l'ANC, i això ho entén l'AMI, ho entén Òmnium Cultural i l'ANC. Nosaltres podríem passar al davant i dir que ho volem fer, però no tindria sentit. Els municipis no podem fer una llista. Des del municipalisme els donarem suport.” A títol personal, Vila d'Abadal sí que s'ha mostrat públicament favorable a una llista unitària de la societat civil pel 27-S.

En aquesta reunió de l'executiva també es va consensuar una candidatura unitària per escollir el nou president, que ha de substituir Josep Maria Vila d'Abadal, un dels impulsors de l'AMI. La candidatura de consens estarà encapçalada per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. El batlle gironí, que ja ho té coll avall, va assegurar que continuarà treballant “amb el mateix esperit i voluntat de consens, tenint en compte que hi ha diferències internes que no han d'impedir els acords”. Va posar èmfasi en el fet que els ajuntaments “són la pedra fundacional d'aquest nou país. No es podria fer sense el municipalisme i especialment sense el municipalisme independentista”. Puigdemont va aprofitar per convidar l'Ajuntament de Barcelona a afegir-se a l'AMI: “Ens interessaria enormement tenir la presència de la ciutat de Barcelona. Li reservem un lloc privilegiat a l'executiva per quan prengui la decisió d'incorporar-se a l'AMI, si creu que s'hi ha d'incorporar, i ens encantaria que fos així.” I va cloure el seu discurs davant els mitjans de comunicació dient: “Tenim clar que a partir del 28 de setembre comença un nou país”, amb un to contundent.

La reunió d'aquest dijous va tenir lloc a Vidrà, a Osona. No és un lloc escollit a l'atzar, ja que és la població on resideix Vila d'Abadal. De fet, l'acte va tenir lloc a la masia El Cavaller que és propietat de la seva família.

LES FRASES

Entenem que la que ha de fer una llista de la societat civil en aquest cas és l'ANC
Josep Maria Vila d'Abadal
president de l'ami
Ens interessaria enormement tenir la presència de la ciutat de Barcelona
Tenim clar que a partir del 28 de setembre comença un nou país
Carles Puigdemont
alcalde de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona