Política

Unió vol marcar perfil propi dins el govern de Figueres

UDC reclama tenir veu i vot, i que les decisions es prenguin “amb diàleg” després del trencament de la federació

Manuel Toro avisa que són “dos partits sobirans sense la cinta que els lligava”

Unió Democràtica de Catalunya vol tenir a partir d'ara un perfil propi dins del govern de Figueres. No hi ha voluntat de trencar res però sí de fer visible que ara hi ha “dos partits sobirans” que “avancen junts” però sense la “cinta que els lligava”, un cop s'ha trencat la federació de CiU. El portaveu d'Unió i president comarcal, Manuel Toro, avisa que en les decisions que es prenguin en el si del govern caldrà “diàleg i consens” entre CDC i UDC (també amb el PSC, amb qui hi ha un pacte de govern). Toro hi afegeix que serà “impossible que no es manifesti la diferenciació” i que en alguns temes Unió demanarà intervenir als plens per explicar el vot de manera diferenciada de la resta de companys de govern.

Tot indica que Unió prepara el terreny per quan s'hagin de votar temes al voltant del procés català en el si de l'Ajuntament de Figueres. Però fins ara en aquestes qüestions CiU ja havia donat llibertat de vot. I Unió en alguns temes havia votat per separat i havia explicat el vot diferenciat de CDC.

Manuel Toro va dir això coincidint amb la presència ahir del secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, a Figueres per participar en l'assemblea de militants de l'Alt Empordà, en què també van ser presents la portaveu de la formació, Montse Surroca, i els senadors Salvador Sedó i Pere Maluquer. Ramon Espadaler va dir, consultat sobre com quedarà la relació entre Unió i Convergència als ajuntaments, que “cada municipi és autònom per prendre decisions, que no vindran teledirigides des de la direcció del partit”. Però també va deixar clar que no hi ha hagut cap trencament de cap grup municipal i que no ha de passar. “La voluntat és mantenir els compromisos. Ens hem presentat amb uns programes electorals i es mantenen, hi farem costat. Si no es respecten, llavors estarem alliberats”, va dir.

Manuel Toro va insistir en la mateixa idea recordant que és “a cada administració i a cada lloc on s'haurà d'anar gestionant aquesta relació, que ara és entre dos partits sobirans, i correspondrà a les persones de cada lloc mantenir l'entesa cordial establint mètodes per elaborar decisions de manera consensuada, amb diàleg i democràticament”. El president comarcal diu que cal “aconseguir que no passi que cada un vagi pel seu costat” com ja va passar a Roses per les eleccions municipals, “sinó mantenir la magnífica entesa que hem tingut durant 37 anys”.

LA XIFRA

2
regidors
d'Unió Democràtica hi ha dins el govern de Figueres. Són Manuel Toro i Dolors Pujol.

LES FRASES

La federació ja no existeix. Som partits sobirans que han de consensuar els punts de vista
Manuel Toro
regidor d'unió a figueres i president comarcal
Serà impossible que no es manifesti la diferenciació entre tots dos i hi haurà temes en què serà necessari explicar el vot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri