Política

La Segarra es fa esperar fins a darrera hora

La CUP diu que no s'abstindrà i el conseller del PSC valora encara què votarà

CiU o ERC presidiran l'ens

El govern comarcal de la Segarra es farà esperar quasi fins a darrera hora. S'hi han configurat dos blocs: CiU, que té els seus vuit consellers, i ERC (7), juntament amb MES-ICV (1) i INSE (1). Per aconseguir la majoria en la primera votació hi entren en joc els vots de l'únic conseller de la CUP i del del PSC.

El convergent Adrià Marquilles era fins ara qui presidia el consell, però s'ha retirat i la candidata de CiU és l'exalcaldessa de Torà Mercè Valls. Fa dotze anys que és consellera, igual que el candidat de l'altre bloc, el també expresident del Consell i alcalde de Guissona, Xavier Casoliva. La CUP, que decidia el seu vot aquesta passada nit en assemblea, va fixar vuit condicions per donar el seu suport. Entre aquestes, la limitació de dotze anys en el càrrec. CiU va respondre, per escrit, afirmativament a la majoria de condicions, excepte en la limitació de retribucions. Pel que fa a Valls, assegura que dimitiria a mig mandat. ERC també ha respost a la CUP que assumeix la contenció salarial. Xavier Casoliva ha explicat: “Estem tranquils. Hem fet un equip sòlid i, pel que fa als dotze anys com a conseller, he respost a la CUP que, igual que com a alcalde, si surto escollit no m'allargaré més de dos mandats com a president del Consell.”

Josep Anton Vilalta, encarregat de les negociacions per la CUP, afirma: “No ho tenim clar, perquè ningú sembla voler comprometre's amb el que els vam demanar. Però, almenys en segona volta, no ens abstindrem, perquè seria donar el govern a CiU automàticament.” Tot esperant també l'opció de la CUP, Miquel Julià esperava ahir al vespre una trucada del partit a Lleida per decidir el seu vot. Julià també és regidor socialista en el govern d'ERC a Guissona. Està incòmode amb les instruccions del partit a Lleida, que ha pactat tots els consells amb CiU. “A hores d'ara, CiU està sola i no té cap suport. Ho decidiré demà, però a l'oposició no hi vull ser.”

LA FRASE

A hores d'ara, CiU no té cap suport. Ho decidiré demà, però a l'oposició no hi vull ser
Miquel Julià
Conseller comarcal pel PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona