Política

Lloret torna a adaptar el cartipàs a vuit regidors i queda sense assessors

L'alcalde encara confia que els socialistes es repensin la seva negativa a formar govern amb CiU i ERC-Avancem

El ple aprova dilluns el cartipàs

El nou equip de govern de Lloret de Mar serà, definitivament, CiU-ERC-Avancem, si és que no s'integra cap altre grup a l'equip, cosa que l'alcalde, Jaume Dulsat, confia que acabi passant. El PSC s'ha mostrat inflexible a l'hora de rebutjar un acord amb ERC-Avancem, amb l'argument que inclou un “trànsfuga”, Joan Bernat, i això ha acabat propiciant el trencament del pacte signat al juny.

El nou equip de govern estarà format, doncs, per vuit regidors, i s'han reestructurat en part les àrees que inicialment s'havien repartit CiU i el PSC. Una de les conseqüències del nou acord és que ja no hi haurà càrrecs de confiança (en l'anterior pacte se'n preveien tres) perquè ERC-Avancem s'hi ha negat.

Dulsat va reiterar ahir que el PSC ha triat no ser a l'equip de govern, i que ells no han fet fora ningú. “No hi són perquè no hi han volgut ser. Nosaltres estem disposats a integrar-los en qualsevol moment si s'ho repensen, tant si és dilluns com d'aquí a un mes”, va assegurar l'alcalde, que confia que el PSC sigui capaç de deixar enrere “temes personals”. “Tinc la sensació que el seu rebuig a ERC-Avancem no és un tema ideològic ni programàtic, no estem parlant del PP i Podem”, hi va afegir.

Segons el nou organigrama, la primera tinència d'alcaldia, que segons el pacte amb els socialistes tenia Antonio Lorente, passarà ara a Albert Robert (CiU), i la segona recaurà en Jordi Orobitg, que es farà càrrec de les àrees de Medi Ambient, Platges, Comerç, Promoció Econòmica i Ocupació i Mercats (aquestes dues últimes eren abans àrees socialistes). El número dos d'ERC-Avancem, Joan Bernat, per la seva banda, serà el cinquè tinent d'alcalde i assumirà la major part de l'àrea d'Urbanisme i Esports.

La retribució dels càrrecs electes del govern representarà un estalvi de 5.000 euros a l'any respecte de l'anterior cartipàs. La partida dedicada als regidors en global, però, s'incrementa en part perquè hi ha més grups amb representació al consistori, i perquè, en compliment de la llei, en les assistències a plens no hi pot haver diferències entre els portaveus dels grups i els que no ho són i, per tant, tots tindran una indemnització de 800 euros per aquest concepte, amb la particularitat que només poden cobrar 12 assistències a plens (una al mes). Abans, els portaveus tenien una indemnització de 750 euros i la resta de regidors, de 425 per ple.

LA FRASE

Estem disposats a integrar el PSC, si s'ho repensa, en qualsevol moment
Jaume Dulsat
Alcalde de Lloret de mar

LA XIFRA

54.900
euros
és el sou, brut, que es proposarà al ple per a l'alcalde, l'únic que tindrà dedicació exclusiva.

L'alcalde cobrarà un 24,5% menys

Jaume Dulsat reduirà el seu sou com a alcalde, respecte del que percebia el seu predecessor, Romà Codina. L'exalcalde cobrava aproximadament 72.500 euros l'any bruts, i l'actual alcalde, en compliment amb la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, portarà a l'aprovació del ple una retribució de 54.900 euros bruts (un 24,5% menys), i tindrà, igual que Codina, dedicació exclusiva al consistori. Segons la proposta que es porta a ple, tres regidors tindran una dedicació del 80% i percebran un sou de 43.498 bruts: Albert Robert, Jordi Orobitg (que en l'anterior mandat no tenia dedicació i cobrava per assistències) i Lluïsa Baltrons. Llirinós i Bernat tindrien una dedicació del 70% i cobrarien 38.465 bruts, mentre que Cunill i Gou cobrarien per assistències a plens i juntes de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona