Política

Iceta veu una “anomalia democràtica” que Mas i Junqueras vagin en una mateixa llista

El líder del PSC considera que es posarà “de manifest la disfunció” dels últims quatre anys perquè el president i el cap de l'oposició tenen “el mateix projecte”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest dimarts que la presència del president català, Artur Mas, i del líder d'ERC, Oriol Junqueras, en una mateixa llista unitària a les eleccions del 27S és l'“evidència” d'una “anomalia democràtica”, on el president i el cap de l'oposició tenen “el mateix projecte”.

En una entrevista a Ràdio 4, Iceta ha lamentat: “Es posarà de manifest la disfunció d'aquests quatre anys: el president i el cap de l'oposició es presentaran junts en aquesta llista. Això és l'evidència que hem viscut en una anomalia democràtica, on president i cap de l'oposició tenen el mateix projecte”, ha dit.

D'altra banda, el líder del PSC ha apuntat que Artur Mas intenta “difuminar” la seva responsabilitat amb aquest format de 'llista unitària', “i sembla que ho està aconseguint”, ha afegit.

Tot i així, Iceta ha recordat que aquesta candidatura independentista ha d'explicar quin serà el seu programa i, “per primera vegada”, explicar com aconseguirà el seu principal objectiu: la independència de Catalunya.

El primer secretari del PSC ha insistit que els debats de campanya no han de quedar “limitats” a la qüestió del 'sí' o 'no' a la independència, sinó que cal parlar “sobretot” i no únicament sobre la qüestió territorial.

En aquest sentit, ha advertit que la intenció de bona part del bloc sobiranista que aspira a construir aquesta 'llista unitària' és “limitar” el debat a aquesta única qüestió.

El líder dels socialistes catalans també ha considerat que la llista que finalment sembla estar formant-se “és la que Artur Mas va proposar” en la seva conferència posterior al procés participatiu del 9-N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona