Política

Només dos càrrecs tindran sou en el Consell de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva inicia avui una nova etapa amb CiU i els independents en el govern

El president tindrà dedicació exclusiva i la coordinadora de departaments, dedicació parcial

“El Consell Comarcal de la Selva ha patit molt, volem fer moltes coses i hem fet canvis perquè se'n puguin fer. Hi ha molta feina a fer.” Són paraules del president de l'ens, Salvador Balliu, que, tot i que continua com a president, és el primer cop que s'estrena com a màxim responsable des de l'inici del mandat, ja que només ho era des de feia dos anys. I tot en una situació ben diferent que al 2013, en ple esclat llavors del cas Manga, encara pendent de resolució judicial. A banda d'aquest cas, que va costar la presidència i l'alcaldia de Sant Hilari a Robert Fauria, el Consell no ha tingut des del 2013 un govern plàcid. El soci de CiU, llavors ERC, va acabar per trencar el pacte, i llavors es va acabar pactant amb els socialistes. En el grup del PSC hi havia llavors Martí Nogué, alcalde de Sils, el qual ara com a membre d'Independents per la Selva (IdS) és dels socis de CiU que continuarà en el govern, en aquest mandat com a vicepresident.

El nou govern de CiU-IdS ha buscat, segons va explicar Balliu, més eficàcia i agilitat en la gestió del Consell. “Hem distribuït la feina en sis àrees en comptes de quatre amb la idea que siguin més àgils, la idea és que a partir d'ara els responsables de cada àrea presentin projectes i que fins que no s'aconsegueixin no parin.” Totes les àrees es concentren en un departament de coordinació, que dependrà de Natalia Figueras (CiU).

Dedicació parcial

De tots els càrrecs del govern, només dos tindran sou: Salvador Balliu, que tindrà dedicació exclusiva, i Natàlia Figueras, amb dedicació parcial del 75%. Balliu tindrà un salari brut anual de 55.000 euros (el màxim que permet actualment la llei), que representa uns 3.000 euros menys que en l'anterior govern. Figueras tindrà una retribució de 41.250 euros bruts l'any, i la resta de consellers tindran dietes i indemnitzacions, que són 195,70 euros per assistència a plens (se'n fa un cada tres mesos), 97,85 per comissions informatives (una cada tres mesos, també) i 442 per comissions permanents del ple (una cada mes). Si es fan comissions permanents extraordinàries, els consellers també percebran 442 euros, però se'n preveuen un màxim de dues l'any. D'altra banda, el gerent del Consell tindrà una retribució de 3.133 euros mensuals bruts. Amb tot, el capítol de retribucions de càrrecs electes serà més elevat que en l'anterior mandat, perquè hi ha més consellers al govern, explica Salvador Balliu.

El portaveu d'IdS, Pere Garriga, va considerar que la nova estructura d'àrees i els objectius que s'han marcat han de reportar “més agilitat, més serveis a les persones i als municipis”. Es va mostrar partidari també de girar full del passat: “Oblidem com funcionava i mirem com ha de funcionar, és la nostra intenció.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona