Política

Llum verd al cartipàs i als sous del Consell selvatà

El nou govern representa un 3% més de despesa respecte de l'anterior

No hi va haver gaires veus discordants ahir en el ple del Consell Comarcal de la Selva. S'hi van aprovar, entre altres punts, les dedicacions i les retribucions dels càrrecs electes, amb el sí del nou govern de CiU i IdS i dels socialistes (19), el no d'ERC, la CUP i Ciutadans (10) i l'abstenció del PP i l'Entesa (3). El portaveu d'ERC, Àngel Canosa, va afirmar que s'ha incrementat la despesa en càrrecs del govern, entre altres coses perquè n'hi ha més que en l'anterior mandat, i va considerar que el fet de donar àrees de responsabilitat als 17 consellers de govern respon a la voluntat “de fidelitzar el vot” d'IdS com a soci de govern, però que significarà més despesa, ja que tots ells assistiran a les comissions ordinàries (equivalents a les juntes de govern dels ajuntaments), per les quals els consellers percebran 442 euros. Salvador Balliu va respondre que l'increment respecte del govern CiU-ERC de l'anterior mandat serà de només un 3%, i que donar àrees a cada conseller respon a la voluntat de fer un pas endavant en el Consell: “La nostra voluntat és treballar molt, seria greu si no féssim la feina, però volem que el Consell sigui pioner i que els consellers hi ajudin.”

Crítiques de la CUP

Més crítica encara va ser la portaveu de la CUP, Sylvia Barragán, que va considerar “immoral” que entre Balliu, Natàlia Figueras (coordinadora dels departaments) i el gerent, Martí Pujals, s'arribi als 150.000 euros, “a part dels 21.000 que cobres com a alcalde de Caldes”, li va etzibar a Balliu. El president del Consell va contestar que el sou (55.000 euros bruts l'any) “no és petit, però és merescut, aquest és un vaixell molt gros, i s'hi ha de ser, no és cap passejada, però estic d'acord que els diners s'han de guanyar”. “Si li demanés els números del pressupost del Consell no sé si em sabria contestar”, va dir-li. En el ple també es va acceptar la renúncia de Miquel Lupiáñez (alcalde de Blanes) com a conseller del PSC, i l'entrada del gerent, Martí Pujals, que percebrà uns 56.000 euros bruts l'any. Balliu va explicar posteriorment que s'han posat límits a les comissions permanents del ple. Se'n fa una al mes, i si n'hi ha d'extraordinàries com a màxim se'n cobrarien dues més tot l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona