Política

ERC als empresaris: “Són millors les incerteses d'una Catalunya independent que les certeses que ens ofereix l'Estat”

El portaveu republicà, Sergi Sabrià, llença un missatge de tranquil·litat a la patronat i diu que “no han de patir”

El portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha llençat un missatge de tranquil·litat als empresaris després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, exposés que hi ha una “preocupació important” pel procés i els seus costos. “Els empresaris no han de patir, volem disposar de totes les eines per ajudar a les empreses”, ha assegurat el portaveu. Per als republicans, són millors les “incerteses” d'una Catalunya independent que les “certeses” de mantenir-se dins l'estat espanyol. A més, ha assegurat que l'economia catalana és sòlida i que una de les garanties és el fet que les empreses multinacionals inverteixin a Catalunya més que a la resta de l'Estat.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va reclamar dimecres als partits polítics catalans que presentin en les properes setmanes “propostes econòmiques clares” per a les eleccions del 27-S. Valls també ha reconegut que hi ha una “preocupació important” de l'empresariat català pel procés sobiranista i les seves conseqüències econòmiques, sobretot per les “moltes incògnites” que presenten els anomenats “costos de transició” a curt termini si la independència tira endavant.

El portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha sortit al pas d'aquestes declaracions i ha volgut tranquil·litzar els empresaris. “No han de patir”, els ha dit. Segons Sabrià, ERC té un plantejament clar en clau econòmica: aconseguir la independència per poder disposar de totes les eines i ajudar les empreses.

Sabrià ha reconegut que, si venç el sí, hi poden haver algunes incerteses en els primers mesos que marca el full de ruta però s'ha compromès a “minimitzar aquestes incerteses”. En aquesta línia, ha declarat que els empresaris han de veure amb “il·lusió” el projecte independentista perquè “són millors les incerteses d'una Catalunya independent que les certeses que ofereix l'Estat espanyol”. A això hi ha afegit que l'Estat, des del punt de vista econòmic, “s'ha gastat” els fons de reserva, ha retallat els drets dels treballadors i “no és capaç d'ajudar les seves empreses”.

A més, ha ressaltat que l'economia catalana està registrant bons indicadors i que creix per sobre de la mitjana espanyola. També ha remarcat que han augmentat les inversions de les empreses estrangeres en un context marcat per l'actual escenari polític i les eleccions plebiscitàries. “Si les empreses de fora aposten per Catalunya és una garantia per als empresaris catalans”, ha manifestat.

Crítiques al “discurs de la por del PP”

El portaveu també ha volgut sortir al pas de les paraules del ministre d'Economia, Luís de Guindos, que aquest matí ha assegurat que la independència de Catalunya és “un escenari absolutament irreal” perquè és “impossible i indesitjable”. De Guindos, a més, ha remarcat que el futur de Catalunya “és molt millor com a part d'Espanya” i ha alertat de la sortida d'Europa si prospera la independència.

“Ens trobem una vegada més amb l'única estratègia que té l'Estat, que és la de fer por, però els catalans ja no tenen por sinó il·lusió en el futur”, ha dit Sabrià. A més, ha subratllat que “no hi ha cap tractat ni directiva on hi hagi una sola línia” on es digui que una Catalunya independent hauria de sortir de l'euro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona