Política

Guanyant Torrent desaprova la presència de l'alcalde en la processó

La plataforma afirma que «d'igual manera que un rector no presideix cap plenari, tampoc cap alcalde ha de presidir una processó»

Guanyant Torrent, es troba en total desacord amb el fet que l'alcalde de Torrent, el socialista Jesús Ros, haja presidit en la vesprada del dijous 30 de juliol, la processó dels patrons de la vila els sants de la pedra i menys encara, que ho haja fet en qualitat de primer regidor en cap i en representació de tota la ciutadania.

Per a aquesta plataforma ciutadana, l'alcalde ha tornat a mostrat una manca de cintura democràtica “supina” quan ha pres aquesta decisió i ha embotinat la Corporació Municipal a que el secundara, tot i aconseguint que s'afegiren a aquesta manifestació religiosa, els regidors del PSOE, del PP i Ciudadanos respectivament.

També s'està en desacord amb la forma i manera amb que s'ha pres aquesta mesura, sense passar pel plenari municipal i intentant fer d'un costum local, norma prevalent per damunt de la Constitució de 1978, on es determina la aconfessionalitat dels poders públics.

Guanyant Torrent considera, que aquesta actitud d'una part de la corporació torrentina “és un insult a la ciutadania que no pertany a aquest credo religiós i opina que fins i tot els creients haurien de sentir-se avergonyits pel fet que l'alcalde i els regidors i regidores que han participat, ho hagen fet en qualitat de predomini ideològic i social”.

Finalment, Guanyant Torrent, davant les intencions partidàries d'aquells que encara utilitzen el poder d'un credo religiós per a fer valdre una ideologia política, anuncia que denunciarà sempre aquesta actitud, considerant que també entre els creients catòlics hi ha persones que no se senten còmodes amb aquesta ingerència i confusió entre el poder polític i el poder religiós local.

No es descarta la presentació pròximament d'una moció davant del ple municipal perquè s'acomplisca estrictament el que es preveu a la Constitució, la separació entre els poders públics i els poders religiosos també a nivell local.

Entre ciris i uniformes de gala

Pere Rossell

Allà estava ell, l'alcalde arribat amb els vots de l'esquerra, presidint la processó dels patrons d ela vila. No ha tingut cap mirament i, com que li sobra barra per fer això i més, ha decidit agafar la vara de comandament i s'ha situat junt a la cera més rància dels ciris i els uniformes de gala.

Torrent de l'Horta, vivia així una preciosa estampa de temps d ela dictadura en ple segle XXI. No és d'estranyar aquest fet, quan la processó dels sants de la pedra sembla més una xarlotada de circ que no un acte religiós considerat “estrictus sensus”.

Fos com fos, a les alçades de segle en què ens trobem i al nivell de costum democràtica que actualment té la ciutadania, no es pot permetre que el primer regidor en cap es pose a presidir un acte que no li pertoca, més encara, quan sap que contravé l'article 16 d ela Constitució que va prometre el passat 13 de juny davant la ciutadania a qui diu representar.

Aquest alcald,e sempre ha confós la pila baptismal amb les urnes i ha fet (abans i ara) un acte de demagògia política la seua assistència a misses, celebracions patronals i rosaris del mes d'octubre.

Els creients d'aquesta secta religiosa saben, que ho fa per pescar vots i que, en el fons, tan li fa el forment com la farina, el cafè com la civada. El «rojano», en realitat, no ha enganyat ningú. El seu padrí fou fa anys i encara és, un destacat prevere amiconià i no pot defraudar la parròquia.

Ara sols s'espera que estiga present en la festa del xai, vestit amb xilava; en la festa de l'Expiació jueva, amb quipà i tot i, en la celebració del bateig dels testimonis de Jehovà amb barnús i espardenyes d'aigua.

No ha de sorprendre els torrentins i torrentines, veure l'alcalde d'aquesta ciutat gran, cantant avinguda amunt i avinguda avall amb els representants del Hare Chrisna, cròtals en mà, les benaurances del creador.

Patètic, molt patètic, si es té en compte que en aquesta ocasió de la processó dels sants de la pedra, l'alcalde d'aquesta ciutat sols saludava els seus, els parroquians pagats de la seua presència i les forces vives de la vila, mentre tancava la processó. Patètic, sí, molt patètic en ple segle XXI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA