Política

CDC veu a Rajoy “preocupat” per la llista Junts pel Sí i atribueix l'independentisme a la seva “nefasta política”

Macias titlla els pressupostos de l'Estat per al 2016 de “comèdia d'estiu electoralista” i “radicalment antisocials”

El portaveu del grup de Convergència al Congrés, Pere Macias, ha constatat que les eleccions “plebiscitàries” del 27-S i la llista Junts pel Sí “espanten” i “preocupen” la Moncloa. “Si Mariano Rajoy està preocupat és com a conseqüència de la seva nefasta política durant quatre anys”, ha dit tot criticant les retallades i mesures “recentralitzadores” i d'“ofec” autonòmic que creu que el consell de ministres ha impulsat setmanalment. En roda de premsa a la seu nacional convergent, Macias també ha carregat contra la presentació dels pressupostos estatals per al 2016, que veu com una “comèdia d'estiu” pròpia d'un “episodi electoralista”. A més, ha titllat els comptes de “radicalment antisocials”.

Macias ha contradit Rajoy i ha tornat a plantejar els comicis del 27-S com a plebiscitaris, malgrat que el decret de convocatòria que el president de la Generalitat, Artur Mas, signarà aquest dilluns no ho recollirà així, sinó que els definiran com a “eleccions autonòmiques”, segons ha dit.

Una situació que “preocupa” l'executiu espanyol. Sobretot després de veure la configuració d'una llista conjunta independentista. “Està preocupat perquè la llista Junts pel Sí aconseguirà els objectius pels quals ha estat creada”, ha afirmat. A més, ha volgut vincular l'independentisme a Catalunya amb la política “recentralitzadora” del govern de Mariano Rajoy, que creu que ha “perseguit” i “ofegat” les autonomies.

Macias ha criticat que Rajoy digui que el 9-N no va celebrar-se com a tal. “Ha perdut el món de vista si diu que no ha existit”, ha asseverat tot recordant les querelles contra Mas, la consellera Rigau i l'exconsellera Ortega.

També ha dit que Convergència no acceptarà “cap lliçó d'europeisme” per part de l'executiu espanyol. “Formulem polítiques molt més europees que les del PP. Els fem posar vermells quan no compleixen les directives europees”, ha explicat. En aquest sentit, ha retret a Rajoy que “amenaci” els catalans amb la possibilitat de sortir d'Europa.

Pressupostos propis d'una “comèdia” i “antisocials”

El cap de files del partit a Madrid ha reprovat amb duresa la presentació dels pressupostos de l'Estat per al 2016. Creu que obeeix a una estratègia “electoralista” que només busca distreure l'atenció d'afers espinosos per als populars, com ara el cas Bárcenas i altres escàndols corruptes, i que són “una comèdia d'estiu”. El PP sap que no repetirà la majoria absoluta de què ha gaudit durant aquesta legislatura, ha opinat.

A més, ha definit els comptes de “profundament i radicalment antisocials”. Més si es té en compte, ha indicat, que reformes com la de les pensions només suposaran un augment “ridícul” d'un euro mensual per a algunes persones.

Així mateix, Macias ha acusat el govern espanyol d'incomplir la llei d'estabilitat pressupostària pagant “amb dos anys de retard” a les comunitats autònomes allò que els pertoca. Una situació que reverteix en “més pressió” en política sanitària, educativa i matèria de dependència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona