Política

Espadaler avisa d'un govern “radicalment d'esquerres” post 27-S

El candidat d'Unió a la Generalitat recalca que UDC “ha alçat la bandera del seny des del catalanisme

Duran i Lleida carrega contra un Mas “preocupant” que ha perdut “l'agenda política” i la centralitat

El candidat d'Unió a la Generalitat, Ramon Espadaler, ha alertat aquest dissabte d'un possible govern “radicalment d'esquerres” després del 27-S i ha recordat que ERC no ha tancat la porta a formar govern amb Catalunya Sí que es pot. “És una hipòtesi que no descartaria gens ni mica, quan sento Junqueras dient que té moltes coses a fer amb la gent del Sí que es pot i que hi ha molta complicitat”, ha assenyalat Espadaler.

“Que la gent no voti una cosa, es trobi una altra i acabem amb un pam de nas”, ha reflexionat el candidat d'UDC.

En el tradicional esmorzar d'estiu d'Unió al Baix Empordà, Duran ha reconegut que aquestes són les eleccions més importants per a Catalunya “d'ençà que vam recuperar l'autogovern”. “Tots veiem una realitat que preocupa: quan el president d'un país perd l'agenda política i se li'n va de les mans i quan el protagonisme el tenen altres que no estan al Parlament ni a les institucions de govern”, ha assegurat el president del comitè de govern d'UDC.

“Unió vol recuperar aquesta agenda política, l'agenda de la centralitat social, política i econòmica, per a les institucions, per al futur govern de la Generalitat i per al futur Parlament”, ha continuat Duran.

“Volem recuperar l'agenda política per als polítics. Cadascú ha de fer el que sap fer bé. I, a partir del 27-S, s'hauran de prendre moltes decisions en el Parlament en el dia a dia i convé que hi hagi polítics sinó ens estem tirant pedres sobre nosaltres”, ha comentat el president del comitè de govern d'Unió, que també ha criticat la compareixença de Rajoy després de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. “Demano a la ciutadania que obri els ulls perquè Rajoy, C's i molta gent amb una agenda completament centralista no volen saber res de Catalunya”, ha lamentat Duran. “Alimenten l'independentisme, i l'independentisme alimenta els altres. Uns i els altres són la raó de ser d'ells”, ha reblat.

Risc d'alimentar els “extrems”

De fet, el candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha recalcat que UDC “ha alçat la bandera del seny des del catalanisme. Des del que som, des del nostre nacionalisme, amb els peus ben posats a terra, amb el cor, i també amb el cap”. “Fem la nostra proposta amb orgull i cada dia està agafant més receptivitat. Hi ha moltes persones preocupades per allò que pugui passar el 27-S”, ha comentat Espadaler.

“Sempre hem dit que ens preocupa el 27-S, però també el que vingui l'endemà i com es governarà aquest país”, ha afegit el secretari general d'Unió, que ha afirmat que uns dels riscos és que “continuï l'alimentació dels extrems”. “Els que estan als extrems són incapaços -i ho han demostrat fins ara i crec que això anirà a més- de trobar qualsevol solució. I aquesta no vindrà dels extrems, sinó des d'allò que nosaltres volem representar: la catalanitat, la centralitat, el seny, i la radical defensa dels interessos del nostre país”, ha valorat Espadaler, que ha avisat que no aniran a les properes eleccions només amb la qüestió nacional per bandera “sinó també amb un programa de govern que prima la recuperació econòmica”.

“Hi ha 240.000 famílies que tenen tots els seus membres a l'atur. I com a partit humanista i personalista, aquesta és una realitat que ens neguiteja i hem de combatre fent propostes de cara a l'economia productiva, als autònoms, a les pimes, i des de l'administració”, ha enumerat el candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, que ha negat que el 27-S siguin “unes simples eleccions plebiscitàries de sí o no”.

“Entenem que cal donar resposta a la qüestió nacional però nosaltres també tenim les nostres propostes”, ha afirmat Espadaler, que ha tornat a alertar d'un possible govern Catalunya sí que es pot-ERC-CUP. “Ens podem trobar amb un govern que parla molt de la independència i radicalment d'esquerres amb el suport d'ERC. Aquest escenari seria profundament lesiu per als interessos col·lectius del nostre país”, ha avisat Espadaler, que ha posat d'exemple l'Ajuntament de Barcelona, on el nou consistori “posa la ciutat en una difícil projecció de futur i desaprofita oportunitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona