Política

David Fernández veuria la independència “imparable” amb més del 55% de vots el 27-S 

El diputat de la CUP considera que renunciar a la llista sense polítics ha estat “un frau”

El fins ara portaveu de la formació independentista creu que Felip Puig “no és un actiu per al procés, i per això no va a llistes”

El diputat de la CUP David Fernández ha considerat que el procés independentista serà “imparable, impecable i tindrà legitimitat absoluta” si les candidatures de la CUP i Junts pel Sí superen el 55% dels vots, tot i que ha fixat al 50,01% el mínim necessari.  

En una entrevista aquest dilluns en Catalunya Ràdio, ha explicat que la CUP va fer una proposta de llista per a les eleccions però a l'hora d'arribar a la reunió amb partits i entitats aquesta proposta “no existia, el que va ser una autèntica presa de pèl”.

Al seu entendre, haver renunciat a la llista sense polítics va ser “un frau”, i ha dit que tot i que era una proposta que avalaven ERC, CUP, ANC i Òmnium, només amb CDC en contra, Convergència va aconseguir donar la volta a les reunions i que tots donessin suport a la seva opció. “S'ha de ser molt hàbil i intel·ligent per canviar-lo tot en 180 graus”, ha valorat sobre el president català, Artur Mas.  

Fernández ha subratllat que el procés no és patrimoni de cap partit ni persona i ha assegurat que la CUP no investirà president a Mas: “La CUP no falla”.

El fins ara portaveu de la CUP, ha replicat les paraules del conseller d'Empresa i dirigent de CDC, Felip Puig, que ha assegurat que de cara a l'avenç del procés “resta el mateix” un vot a Catalunya Sí que es Pot que a la CUP. “És obvi que Felip Puig no és un actiu per al procés, per això no va a llistes”, ha reblat Fernàndez.

A més, ha dit no reconèixer “cap legitimitat i ni una sola paraula” al conseller fins que no “demani perdó” a Ester Quintana, ferida per bala de goma. A través d'una piulada a Twitter, també ha reivindicat el “vot útil rupturista” de la CUP davant dels “atacs de traca” de Puig i el president espanyol, Mariano Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia