Política

Del món a la Meridiana

L'ANC té a punt una nova campanya internacional per difondre el 27-S i animar a participar en la Via Lliure de la Diada

Ja hi ha confirmats una quarantena d'indrets emblemàtics i es confia a arribar al mig centenar

La majoria es concentraran el primer cap de setmana de setembre i l'últim d'agost, quan es faran alhora en 16 ciutats dels EUA

De Nova York a la Mitad del Mundo de Quito, a l'Equador, i de Berlín a les piràmides precolombines de Teotihuacán, a Mèxic, passant pel País Basc, Santiago (Xile), Oslo, Buenos Aires i Brisbane. Com ja ha passat els últims estius, les 37 assemblees exteriors de l'ANC ho tornen a tenir tot a punt per a una nova campanya prèvia a la Via Lliure de la Diada que farà la volta al món. Darrere el nom de Gateway to the world, l'entitat convocarà en les properes setmanes concentracions en tot un seguit d'indrets emblemàtics per fer-se fotos amb cartolines en forma de punter, assenyalant cap a Catalunya. En concret, cap al seu Parlament.

De moment, ja hi ha prop d'una quarantena de ciutats confirmades a Europa, Amèrica i Austràlia (vegeu mapa annex), i se n'hi afegeixen de noves gairebé cada dia, entre les quals ben segur que n'hi haurà també a l'Àsia. La previsió, de fet, és arribar a la cinquantena. Com a avançament, entre l'última setmana de juliol i la primera d'agost ja es van fer els primers assajos amb les petites comunitats catalanes de les ciutats poloneses de Varsòvia i Szczecin, aquí a l'emblemàtica plaça Solidarnosc.

L'objectiu, tal com resumeix la coordinadora d'exteriors, Liz Castro, és doble. D'un cantó, començar a “animar” l'ambient amb vista a l'acte de l'11-S a Catalunya; de l'altre, donar a conèixer la reivindicació catalana d'un nou estat a les respectives comunitats d'acollida, per la qual cosa les accions es donaran a conèixer a les autoritats i als mitjans de comunicació locals. També se n'enregistraran imatges, segons pautes homogènies que s'estan enviant aquests dies, i després es muntarà un vídeo recopilatori que es difondrà per les xarxes socials a manera de promoció per a l'acció de la Meridiana de Barcelona.

Simultànies als EUA

Els organitzadors demanen als participants que s'inscriguin abans al web per preveure les cartolines que necessitaran i per tenir una idea de la dimensió que poden assolir els actes, com es va fer amb les V de l'any passat. La pròxima cita serà el dia 18 al Quebec, si bé el gros d'accions tindran lloc l'últim cap de setmana d'agost i el primer de setembre. Només el 30 d'agost, per exemple, s'han programat actes en setze ciutats dels Estats Units, per buscar més repercussió pública al país. Entre les quals, destaquen Nova York, Washington, Chicago, Boston, Los Angeles i Seattle, però també altres punts menys tradicionals en les mobilitzacions catalanes com ara Ohio, Portland i Oklahoma.

El cap de setmana següent serà el torn de París, Brussel·les i Londres, que sol ser un dels actes més concorreguts per la gran presència de catalans a la capital anglesa. L'última acció abans de la Diada serà el 8 de setembre a Bilbao, on es formarà un triple punter amb els colors de l'ikurrin. A més, algunes comunitats programaran trobades el 27-S per passar la jornada electoral junts i seguir després l'escrutini.

Campanya epistolar
En paral·lel a les accions de la Via Lliure, algunes comunitats nord-americanes, i també angleses, tenen en marxa aquests dies una campanya d'enviament de cartes informatives als respectius representants polítics locals per donar-los a conèixer les accions que faran i les seves motivacions en relació amb la situació política a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona