Política

Herrera sobre Romeva: “Amb la seva escala de prioritats, ja està bé on està”

El coordinador nacional d'ICV assegura que no s'imaginava que l'exeurodiputat ecosocialista acabaria encapçalant una llista amb Artur Mas

Junts pel Sí a explicar com executarà el full de ruta presentat al juliol

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha valorat aquest dilluns que el cap de llista de Junts pel sí, l'exeurodiputat ecosocialista, Raül Romeva ja “està bé on està” si per ell la independència és més important que tota la resta. “Amb la seva escala de prioritats, ja està ben on està”, ha afirmat en una entrevista a Europa Press.

El líder d'ICV ha assegurat que si Romeva hagués volgut hagués pogut ser un bon actiu en el partit ecosocialista però que va deixar la formació perquè les seves prioritats eren altres.

Romeva, que va ser parlamentari europeu d'ICV durant deu anys, va deixar el partit al març, després que en la convenció nacional els ecosocialistes apostessin per un Estat lliure i sobirà català dins d'una Espanya plurinacional.

Herrera admet que va viure amb sorpresa la designació del seu excompany com a cap de llista de Junts pel sí i que quan va deixar el partit mai es va imaginar que acabaria liderant una llista amb el president de la Generalitat, Artur Mas. “Jo no ho hagués pensat mai”, ha dit.

Ha criticat que s'exigeixi a Catalunya Sí que és Pot –on s'integra ICV–que es posicioni sobre què farà després del 27-S. Al mateix temps ha censurat que Junts pel Sí no detalli exactament com executarà el full de ruta que van presentar a mitjan juliol.

“Per què ens obliguen a nosaltres a posicionar-nos sobre un esbós que els mateixos dibuixants no acaben de fer? Que ho facin”, ha reptat.

Herrera ha insistit que no accepta que els comicis siguin plebiscitaris perquè l'encaix territorial ha de decidir-se mitjançant un referèndum.

Preguntat sobre si pot ser un inconvenient que el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, sigui poc conegut entre la ciutadania, el coordinador d'ICV ha reivindicat el seu paper com a líder veïnal i en les lluites socials. A més, ha assenyalat que la resta de candidats tampoc són molt coneguts i que Romeva tenia índexs de coneixement del 30% abans de ser designat cap de llista de Junts pel sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA