Política

La Junta Electoral rebutja prorrogar el termini per demanar el vot per correu dels residents a l'estranger

El període perquè els catalans que viuen a l'exterior facin la sol·licitud s'acaba el 29 d'agost

El govern havia demanat que s'ampliés una setmana més però la JEC no veu “circumstàncies excepcionals o alteracions” que ho justifiquin

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dimecres denegar la petició del govern de la Generalitat d'ampliar el termini previst per demanar el vot per correu dels catalans residents a l'estranger que acaba aquest dissabte, segons ha pogut saber l'ACN.

En el text de la resolució, la JEC argumenta que no procedeix ampliar “de manera genèrica” el termini previst per sol·licitar el vot per correu ja que l'article 119 de la LOREG estableix el caràcter improrrogable dels terminis electorals. A més, considera que en la petició del govern no s'acrediten “circumstàncies excepcionals o alteracions inusuals”, al marge de la situació de vacances que acompanya bona part del període electoral.

La Junta Electoral defensa que l'ampliació del període hauria de ser “molt breu” i podria generar “confusió” afectant els terminis següents del procés electoral. En aquest sentit, apunta que al ser més curts es podria provocar un “efecte contraproduent” d'emissió de vots fallits.

En la resolució de la JEC s'adjunta un informe de l'Oficina del Cens Electoral (OCE) que conclou que una ampliació del termini seria un “inconvenient” perquè “alteraria la planificació dels treballs de l'Oficina del Cens Electoral.

El departament de governació argumentava la petició en el fet que els tràmits s'han de fer coincidint amb el període de vacances i també apel·lava a la reducció d'horaris i personal de diversos consolats espanyols. El govern ha explicat en els últims dies que aquest tipus de sol·licitud s'ha fet en altres ocasions, i que la JEC mai s'hi havia negat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia