Política

Homs denuncia que l'Estat ja ha suspès l'autonomia

El conseller de la Presidència critica a l'agència Bloomberg el “cinisme” del govern espanyol de Rajoy

El procés s'internacionalitza. L'endemà que el secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, l'expliqués en una sessió al Parlament de l'Uruguai, ahir el conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'hi referia en un article aparegut a l'agència internacional de notícies Bloomberg. “Quan algú diu que l'autonomia catalana podria quedar suspesa, li dic que ja ho estan fent”, afirmava el conseller de la Presidència, que deplorava “el cinisme infinit” de l'executiu del PP.

Homs indicava que, tot i “l'aparença de govern, un Parlament i eleccions pròpies”, la Generalitat no pot regular res de manera independent a l'Estat. En l'article publicat aquest dijous per l'empresa de notícies financeres, el conseller es refereix als impediments que l'executiu espanyol posa a la governança de les autonomies tant en termes fiscals com en matèria social o de gestió sanitària. L'article de Bloomberg parla del procés i es fa ressò de l'enquesta de La Razón, que dóna 57 diputats a Junts pel Sí i recull unes declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en què nega que el govern espanyol tingui cap intenció de fer una recentralització.

LA FRASE

Quan algú diu que l'autonomia catalana podria quedar suspesa, li dic que ja ho estan fent
Francesc Homs
Conseller de la Presidència

Unió vol interpel·lar Mas i CDC ho descarta

Unió no dóna per tancat el debat sobre la seva intervenció en la compareixença del president de la Generalitat, dimecres 2 al Parlament, per explicar les eleccions del 27-S. Després que els socialcristians demanessin als seus exsocis que compartissin el temps d'intervenció per poder preguntar al president de la Generalitat, el portaveu de CDC a la cambra, Jordi Turull, ha traslladat a Roger Montañola (UDC) la seva negativa. Els convergents argumenten que l'acord que van fer quan es va desfer la federació de CiU establia que les interpel·lacions al president les faria el portaveu del grup. Descontents amb la resposta, els socialcristians insistiran, perquè consideren que la compareixença no forma part de l'activitat parlamentària, sinó que s'emmarca en la campanya del 27-S, i no preveuen un missatge acordat entre CDC i UDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA