Política

JORDI RULL

ALCALDE D'ÒRRIUS

“Un poble petit es governa amb molta il·lusió”

Després de molts anys ininterromputs de governs municipals liderats per CiU, ara per primera vegada és ERC qui ostenta l'alcaldia

Rull reconeix que el poble necessita una reactivació econòmica però sense trair el model ni fesomia del municipi

Tot i ser un Ajuntament amb pocs recursos es troba sanejat en l'àmbit financer

Fanàtic dels cavalls i la muntanya.
Jordi Rull va néixer a Barcelona el 1948, viu en parella i és pare de tres fills. Des del 1972 que està ficat en política, sempre en les files d'ERC. Va ser fundador de les JERC, el 1974, i durant sis anys, el secretari nacional. La muntanya i els cavalls són dues de les seves passions, així com la música, la lectura i el Barça.
Òrrius necessita una reactivació econòmica perquè ha quedat una mica estancat

Jordi Rull és el nou alcalde d'ERC d'Òrrius. Després d'haver-se presentat a les eleccions del 2007, ara li ha arribat el torn de posar-se al capdavant de l'Ajuntament del poble més petit del Maresme.

Vostès han aconseguit trencar l'hegemonia de CiU al capdavant de l'alcaldia d'Òrrius. Com prova l'experiència?
L'alcaldia prova molt bé, estem molt il·lusionats i treballant. Òrrius és un poble molt petit però això no vol dir que no hi hagi molta feina a fer. Tots els companys de la candidatura –no només els regidors– estan fent feina en grups de treball. Aquest és un Ajuntament petit on no hi tenim gaire personal, per tant, tant els regidors com l'alcalde, en moltes coses, ens hem d'arremangar i sortir al carrer.
Com es governa el poble més petit de la comarca?
El poble més petit del Maresme es governa amb il·lusió i amb un sentit una mica “de domèstic”. M'explico: és com si fos una casa gran en què hi ha molts fills, molts germans i molts néts. Tots han de mirar endavant i tots han de viure d'una manera correcta. Un dels principals objectius que tenim és aquest: afavorir que la convivència al poble sigui al més plaent possible. Aquí grans projectes d'autopistes i vies de tren no els tenim, però sí que hi tenim la tasca de posar el municipi a les mans dels seus ciutadans perquè visquin a Òrrius al més feliços possible.
Què necessita, urgentment, el municipi?
Una reactivació econòmica. Òrrius ha anat quedant una mica estancat en ell mateix. Tenim un cens molt baix, i això fa que la subsistència de botigues i d'establiments comercials en general sigui complicada. Això provoca, en part, que ens estiguem convertint un xic en un poble dormitori, perquè el 90% de la gent en edat de treballar ha de sortir a fora d'Òrrius a buscar-se la vida. Heu de pensar que, al poble, pràcticament només hi ha una empresa, entesa com de grans dimensions, i els altres són establiments més aviat petits. Aquesta reactivació econòmica, evidentment, ha de venir donada per fer un salt en el límit que tenim d'habitants. Amb tot, però, som conscients que Òrrius és el que és, i aquí grans històries no les podem organitzar, entre altres coses perquè no tenim territori però volem que això serveixi per promocionar econòmicament el poble.
Quins són els seus projectes per als propers quatre anys?
Volem intentar promocionar el poble a través de l'entorn privilegiat que tenim. No només per intentar que vingui gent sinó perquè els nostres conciutadans en puguin explotar l'entorn. En aquest sentit, l'altre dia em van venir a plantejar un projecte per fer formatge ecològic. Aquesta seria una explotació complerta perquè no consistiria només en l'elaboració del formatge sinó que també voldria tenir el ramat de bestiar al poble i que aquest bestiar s'alimenti de poder sembrar feixes que actualment estan en desús.
Com està, l'Ajuntament, des del punt de vista financer?
L'Ajuntament és pobre però està sanejat. Estem pagant al dia, però amb moltes penes i treballs, perquè el nostre pressupost és molt limitat.
L'entorn del municipi suposa un avantatge o un inconvenient?
Evidentment, és un avantatge des del punt de vista dels que hi vivim. També perquè ens permet tirar endavant aquesta línia de creixement sostenible que volem per al poble.
Com està la qüestió de la pedrera?
Està com estava abans. Per aquesta setmana ja tinc programada una entrevista amb un dels seus propietaris per parlar-ne i a valorar com està la situació. En aquests moments està en explotació i tal i com es pot veure, és un atemptat ecològic impressionant.
El pessebre vivent d'Òrrius situa el municipi al mapa. Com pot evolucionar, aquest esdeveniment?
És molt important per nosaltres. Cada any hi vénen unes 4.000 persones. A nivell d'organització ara ens trobem en un punt mort perquè s'hi imposa un relleu generacional. Evidentment, a l'Ajuntament els garantim tot el suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona