Política

La crònica

Recés del PSC a Sant Daniel

El PSC va voler insuflar-se ànims amb el dinar a
la font del Ferro

Membres de l'agrupació del PSC de Girona van trobar-se ahir a la font del Ferro de la capital de la demarcació per fer un àpat de família –de família política– que, en certa manera, obria, si és que no fa mesos que està oberta, la seva particular cursa electoral del 27-S. Va ser un àpat en què cada participant va dur de casa alguna cosa de menjar o de beure per compartir a les graelles i a les taules i bancs d'aquest indret idíl·lic de la vall de Sant Daniel. De fet, el dinar era l'excusa per trobar-se, passar una estona junts entre gent que comparteix la mateixa manera d'articular políticament la realitat i, sobretot, per insuflar-se ànims davant d'una campanya i d'unes eleccions que poden ser molt dures per al partit. Ho reconeixia la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, mentre ajudava a parar taula. Afirmava que serà difícil explicar les propostes socialistes en un context tan polaritzat. “Ja ho vam veure a les municipals i som molt conscients de les dificultats d'estar en un context de blanc o negre, cap dels quals es correspon amb la nostra manera d'entendre la realitat”, va dir Paneque.

Al dinar hi va participar també el senador Rafel Bruguera, que encapçalarà la llista del PSC a les comarques gironines de les eleccions al Parlament, i també Maite Guerrero, que ocuparà el número 2 però que en el recent procés de primàries per escollir els candidats d'aquesta llista es va quedar a només cinc vots del primer. Tot i el context d'un dinar informal, en una font i entre militants, Guerrero no es va estar d'avançar als assistents alguns dels punts clau i algunes de les propostes del programa que, ara, els socialistes gironins estan concretant.

El programa gironí s'organitza a l'entorn dels eixos de la creació d'ocupació i el progrés econòmic, de les infraestructures i de la qüestió nacional. En aquest últim cas, poques sorpreses. “Tothom sap que no som independentistes i que apostem per un model federal d'estat i la reforma de la Constitució”, va remarcar Guerrero.

En els altres dos capítols,
les propostes són moltes i diverses. L'accent és clarament social i, com a mostra un botó: Guerrero va dir, per exemple, que defensaran una clàusula social que ofereixi igualtat d'oportunitats als qui concorren als concursos públics, on ara, les cooperatives i les empreses del tercer sector no poden competir amb les grans empreses a l'hora de fer les seves ofertes, que treballaran perquè la contractació sigui més estable i de més qualitat i per activar línies de foment de l'emprenedoria i de suport a les empreses dels sectors típicament gironins a través de crèdits públics. En el d'infraestructures, el PSC apostarà pel nou hospital Trueta, per millorar l'actual per esperar-lo, i, entre altres coses, per potenciar l'aeroport de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador